Oman Lifestyleblogin Pyörittäminen

Yksi tällä hetkellä paljon aikaa vievistä nettiprojekteistani on FlowingFirm.com – lifestyleblogin pyörittäminen. Päätin perustaa sivuston viimeisimmän reissumme alkajaisiksi yhdessä vaimoni kanssa, jotta läheiset ihmiset, ja muutkin elämästämme kiinnostuneet, pysyisivät paremmin kärryillä matkailun ja muutenkin elämämme tuoreista vaiheista.

Paikkariippumattoman yrittäjän elämää – not.

Olemme tehneet vaimoni kanssa yhdessä kaksi pitkää, talven ylittävää Kaakkois-Aasian reissua viimeisten vuosien varrella. Itse olin tätä ennen viettänyt puoli vuotta vaihto-oppilaana Etelä-Koreassa sekä vierailut pidempiä ajanjaksoja niin Thaimaassa kuin Vietnamissakin. Suurin ongelma näillä reissuilla on ollut jatkuva kuvien ja kuulumisten kertominen yksi kerrallaan eri ihmisille sekä Suomessa että paikan päällä.

Näitä edellä mainittuja seikkoja vasten blogin perustaminen tuntui erittäin järkevältä vaihtoehdolta. Lisäksi sivusto mahdollistaa oman ajankäytön ohjaamisen jatkuvista samojen kuulumisen kyselyistä ja kuvien lähettämisistä yhteen kanavaan. Nyt muutaman kuukauden englanninkielisen lifestyle-blogin pitämisen jälkeen voikin sen todeta olevan jopa mukavaa, opettavaista ja koukuttavaakin puuhaa!

Blogin perustaminen nykyisellä nettiaikakaudellamme on melko vaivatonta puuhaa. Helpoimmillaan saat oman sivuston pystyyn muutamassa minuutissa ilmaisia palveluita hyväksi käyttäen, kuten esimerkiksi Googlen Blogspot tai WordPress.com. Vaikka ulkomuoto jää usein melko persoonattomaksi helppoja ilmaisia sisällönhallintajärjestelmiä käytettäessä, saa sillä bloggamisen kuitenkin vauhdikkaasti käyntiin. Kun sivuston tarpeet mahdollisesti blogin kasvaessa muuttuvat, onnistuu päivittäminen usein tehokkaampaan maksulliseen versioon helposti. Myös kokonaan omalle palvelimelle siirtäminen on yleisimmissä palveluissa mahdollista.

Tuore kuva Malesian Langkawilta SkyCabin kyydissä matkalla huipulle

Perustin oman paikkariippumattoman yrittäjän elämää seuraavan blogini, FlowingFirm.comin, WordPress-sisällönhallintajärjestelmää hyväksikäyttäen. Valmistan asiakassivustoni myös kyseiselle CMS-alustalle, joten oma, vahva kokemuspohja löytyy valmiiksi. Webhotelli eli palvelin löytyy myös omasta takaa. Käytin aiemmin valmistamilleni ja hallitsemilleni internet-sivustoille suomalaisen Louhen ylläpitämää palvelintilaa. Kun palvelu päätti nostaa hintoja uusien pakettien muodossa, päätin nostaa kytkintä ja siirtää kaikki ylläpitämäni sivustot yhdysvaltalaiselle Inmotion Hosting – palveluntarjoajalle. Säästin kustannuksissa yli puolet aiempaan nähden, sivustojeni nopeus parani huomattavasti ja myös asiakaspalvelu parani merkittävästi.

Pyrin kirjoittamaan uusia artikkeleita blogiini vähintään kerran viikossa. Tällöin sekä sivustoni vierailijat että hakukoneet huomaavat sisällön olevan tuoretta ja koko ajan tasalla olevaa. Tämä toimii myös itselle eräänlaisena modernina päiväkirjana, josta on mukava katsella oman lähihistorian tapahtumia. Näillä puheilla suosittelenkin bloggaamista kaikille ihmisille ammattiin, ikään tai sukupuoleen katsomatta.

Mikäli kiinnostuit tutustumaan blogini ulkoasuun ja sisältöön tarkemmin, niin vieraile vain www.flowingfirm.com – sivustolla!

Posted on 22.1.2017 in Omat projektit

Share the Story

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back to Top