WordPress kotisivut yritykselle – miten tehdä? ​

Wordpress kotisivut

WordPress kotisivut yritykselle tai yksityiskäyttöön on eräs internetin suosituimmista tavoista saada oma viesti kuuluviin kohdeyleisöä varten. WordPress sivut on nimittäin käytössä yli neljännesosalla kaikista netistä löytyvistä verkkosivuista (27% tämän tilaston mukaan). Vaikka luku on jo tässä vaiheessa noinkin huikea, julkaisujärjestelmän suosio sen kuin kasvaa.

Miten WordPress kotisivut yritykselle luodaan sitten käytännössä?

Wordpress sivut

Aivan ensiksi hankintalistalle laitetaan domain ja palvelin (= webhotelli). Voit lukea tästä prosessista tarkemmin aiemmin julkaisemastamme artikkelista tämän linkin kautta. Pikaisesti kiteytettynä domainin hinta on vuosittain noin kymmenen euron luokkaa – ja palvelimen hinta hieman vähemmän per kuukausi.

Kun domain ja palvelin on hankittu, seuraavaksi ladataan WordPress kotisivut omalle kotikoneelle esimerkiksi alustan suomalaiselta sivustolta. Näin kielilokalisointi on oletuksena asetettu suomen kielelle.

Huomaa tässä kohtaa se, että useimmilla palvelintarjoajilla on vaivaton mahdollisuus WordPressin asentamiseen suoraan cPanel – hallintapaneelista ilman erillistä latausta. Tutki oman palvelintarjoajan mahdollisuutta cPanel asentamiseen kirjautumalla palveluun – tai kysymällä asiakaspalvelusta.

Mikäli päätät ladata WordPressin omalle tietokoneelle ja asentaa julkaisujärjestelmän käsin, tarvitset asennusta varten myös FTP – ohjelman (File Transfer Protocol) tiedostojen palvelimelle siirtämistä varten. Suosittelen käyttämään FileZilla – ohjelmaa.

FileZilla mahdollistaa oman palvelimen juureen kirjautumisen, johon WordPress sivut ja tiedostot ohjataan. Tarvitset palvelimelle kirjautumista varten isäntäpalvelimen (host) tiedot, käyttäjänimen (user) sekä salasanan (password). Saat nämä seikat omalta palvelintarjoajaltasi.

Wordpress kotisivut

Ennen palvelimelle lataamista zip – tiedosto pitää kuitenkin purkaa esimerkiksi WinRar – ohjelmalla. Lisäksi wp-config-sample.php – tiedosto pitää muokata omilla MySQL – tietokantatunnuksilla – ja tallentaa lopuksi nimellä wp-config.php.

Muista myös hakea yksilölliset avaimet tiedostoa varten täältä!

Suosittelen lataamaan Notepad++ – ohjelman wp-config.php – tiedoston muokkaamista varten. Sekä WordPress-alusta että FileZilla, WinRar ja Notepad++ – ohjelmat ovat maksuttomia ladata ja käyttää.

Saat luotua MySQL – tietokannan ja – käyttäjän suoraan omasta cPanel – hallintapaneelista. Muista yhdistää tietokanta ja käyttäjä keskenään kaikilla oikeuksilla sekä napata myös MySQL – käyttäjän salasana talteen wp-config.php – tiedostoon lisättäväksi.

Wordpress kotisivut yritykselle

Räätälöi WordPress kotisivut mielesi mukaan

Kun WordPress kotisivut on onnistuneesti ladattu palvelimelle, kirjoita selaimen osoiteriville URL (www-osoite) https://omadomain.fi/wp-admin/install.php (vaihda omadomain.fi aiemmin rekisteröimälläsi domainilla).

Tämän osoitteen kautta pääset määrittämään on WordPress – hallintapaneeliin tunnuksien – eli käyttäjänimen ja salasanan – määrittäminen. Näin voit jatkossa kirjautua näillä tunnuksilla WordPress kotisivujen hallitsemista varten osoitteen https://omadomain.fi/wp-admin – osoitteen kautta.

WordPress kotisivut yritykselle tai yksityiskäyttöön on nyt onnistuneesti asennettu. Vaikka prosessi saattaa tuntua melko monimutkaiselta näin kirjoitetussa muodossa, se on käytännössä kuitenkin todella helppoa ja vaivatonta.

Jos oma palvelintarjoajasi ei tarjoa yksinkertaista WordPress – asennusta cPanelin kautta, ei hätää. Kun olet muutaman kerran vienyt manuaalisen prosessin onnistuneesti maaliin, homma muuttuu melko lailla automaattiseksi.
Wordpress – hallintapaneelista määritetään kaikki verkkosivuston käyttöön liittyvät seikat. Tällaisia ovat esimerkiksi sivuston ulkoasu eli teema, käytettävät lisäosat ja uuden sisällön julkaiseminen.

Valitse haluamasi teema ja aktivoi tärkeimmät lisäosat

Wordpress kotisivut hinta

Moderneja, upeita ja valmiiksi koodattuja teemoja löytyy tuhansia kappaleita hyödynnettäväksi sekä maksuttomasti että maksullisesti. Voit selata ilmaisia teemoja suoraan WordPress – hallintapaneelin vasemmalla laidalla olevan valikkonauhan Ulkoasu -> Teemat – kohdasta. Maksulliset WordPress – teemat löytyvät puolestaan hakukoneiden kautta esimerkiksi ’wordpress themes’ tai ’premium wordpress themes’ – hakusanoja käyttäen.

Tärkeimpiin lisäosiin sisältyvät ainakin turvallisuuteen, hakukoneoptimointiin ja eri sivuston toiminnallisuuksia tehostavia palikoita. Voit lukea upouuden verkkosivujen hakukoneoptimointiin liittyvistä tärkeimmistä lisäosista toisesta blogistamme tämän linkin kautta.

Kun teema on valittu ja tärkeimmät lisäosat aktivoitu käyttöön, lopuksi vuoron saa kohdeyleisöä kiinnostavan ja myyvän sisällöntuottaminen asiakashankintaa varten. Näin WordPress kotisivut yritykselle alkavat tekemään hiljaista työtä taustalla ihanneasiakkaiden metsästämiseksi.

Lue tarkemmin laadukkaasta sisältömarkkinoinnista napsauttamalla tästä.

Mikäli kaipaat ammattilaisen apua ja vinkkejä WordPress – sivuston valmistamiseen, lähetä vain viestiä meille tästä. Autamme mielellään kaikissa mahdollisissa aihealueeseen liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi, voimme tarjota varmasti kilpailukykyisen paketin, mikäli WordPress kotisivut hinta pyörii mielessä projektin ulkoistamista varten.

Posted on 30.1.2019 in Omat projektit, Yleinen

Share the Story

Back to Top