Onnennumerot urheilussa ja muualla

Ihmiset ovat taikauskoisia. Osa meistä uskoo taikuuteen, osa henkiparantamiseen, jotkut uskovat hyvään ja huonoon onneen ja erilaisiin onnenamuletteihin, horoskooppeihin, aaveisiin yms. Meissä ihmisissä on kumma halu uskoa asioihin, joita ei voi nähdä eikä tuntea – ainakaan kaikkia(!)

Onnennumeroista tarkemmin

Netissä on nettikasino Gate 777, jonka numerossa 777 on monen monta merkitystä. Numero sarja 777 merkitsee joissain yhteyksissä jumalaa, enkelin viestiä reitistä kohti parempaa elämää. Numerologiassa numero 777 tarkoittaa salattua, piilossa olevaa salaisuutta, tietoa – ehkä siksi aikoinaan ensimmäisiin kolikkopeleihinkin laitettiin numero 7 ja kolme seiskaa tiesi sitten jackpottia. Joissakin ”opeissa” numero 777 esiintyminen henkilölle toi hänelle tarkempaa tietoa omista piilevistä kyvyistä.

Ja mielenkiintoista kyllä, tietokonemaailmassa Unixin yhteydessä numero 777 tarkoittaa täyttä pääsyoikeuta ja hallintaa tiedostoihin. Numerosarjalla on omat merkityksensä myös juutalaisille, kristityille ja  monille muillekin uskoinnoille – aikoinaan Intiassa puhuttiin seitsemästä chakrasta ja mytologiassa seitsemästä taivaasta. Numero seitsemän on siis melkoisen merkityksellinen numero monessa suhteessa.

Numero 7 ja jalkapallo

Kaikista nykypelaajista kuuluisin numero seitsemän on ilman muuta nykyään Italiassa Juventuksessa maaleja mättävä Cristiano Ronaldo. Muita seiska-pelaajia ovat mm.David Villa, Ribery. Quaresma, Suarez, Owen, David Beckham, Kenny Dalglish, George Best, Andrei Shevchenko sekä Eric Cantona.

Tiesitkö, että se oli Sir Alex Ferguson, joka antoi numeron seitsemän Ronaldolle, kun hän tuli nuorena nousevana tähtenä Manchesteriin pelaamaan. Siitä alkoi CR7 kausi.

Luonnollisesti myös jääkiekon kuninkuussarjassa NHL:ssä on listattu numero seitsemän pelaajat. Heistä ykköseksi nousi Phil Esposito 60-ja 70- lukujen ansiosta. Philin jäljessä listauksessa olivat Howie Morenz, Tim Horton, Rod Gilbert, Bill Barber, Ted Lindsay ja King Clancy – eli ei hirveästi tämän hetken kärkinimiä numero seiskalla.

NBA ja numero 7

NBA:ssa on muuten jopa listattu ”paras pelaaja per numero” listaus. Sen mukaan paras numerolla seitsemän koskaan pelannut koripalloilija on Pete Maravich, seuraavina sitten Kevin Johnson ja Carmelo Anthony. Maravich valittiin Hall of Fameen vuonna 1987 – ja oli eittämättä yksi lahjakkaimmista ja taitavimmista pallonkäsittelijöistä, mitä koripallokentillä on nähty. Maravich pelasi ammatikseen koko 70-luvun Atlantan, New Orleansin, Utahin – ja lopulta Boston Celticsin riveissä yhteensä 658 ottelua 18,4 pisteen keskiarvolla!

Photo by Tamarcus Brown on Unsplash

Lisää onnennumerotietoutta

Numerologiassa uskotaan, että numerot kertovat kohtalomme ja paljastavat piirteemme paremmin kuin horoskoopit konsanaan. Jälleensyntyvätnumerologit uskovat elämänpolun numeron kertovan siitä tehtävästä, joka sinulle on tässä elämässä tarkoitettu. Voit hahmottaa elämänpolkusi numerot laskemalla yhteen syntymäpäivämääräsi jokaisen numeron, kunnes saat yhden, yksinumeroisen luvun.

Esimerkiksi, jos olet syntynyt 3. tammikuuta 1986, laskisit numerosi näin: 3+1+1+9+8+6= 28. Koska lopputulos on 28, laskisit seuraavaksi yhteen 2 + 8= 10. Nyt lasketaan yhteen 1+ 0 = 1.

Onnennumero olisi siis 1.

Lopetamme numeroon 7

Numerojen asiantuntija Alex Bellos selittää YouTube-videolla, minkä takia numero seitsemän on ollut merkittävä yleismaailmallisessa mittakaavassa ammoisista ajoista asti. Yksi teoria on siinä, että taivaalla on seitsemän ihmissilmälle näkyvää planeettaa. Seitsemän on ainoa numero alle 10 menevissä luvuissa, jota ei voida jakaa tai kertoa ryhmän sisällä olevilla luvuilla. Se on siis erakkoluku, ja ihminen assosioi sen erottuvuutensa takia tärkeään ja merkitykselliseen tiedostamattomalla tasolla. Edesmenneen poptähden Michael Jacksonin onnennumero oli kuulemma juuri 7.

Posted on 1.2.2019 in Yhteistyö

Share the Story

Back to Top