Nettisivujen teko – 3 vinkkiä kun haussa nettisivut yritykselle

Nettisivujen teko

Nettisivujen teko on merkittävässä osassa tämän päivän yritysten elinkaareen alkutaipaletta. Yksi ensimmäisistä teoista yrityksen perustamisen jälkeen on se vaihe, kun yrittäjä alkaa pohtimaan sitä, miten valmistetaan nettisivut yritykselle.

Nettisivujen teko aloitetaan domainin valinnasta

Domain on yhtä kuin internet-osoite. Esimerkiksi tämä blogipostaus löytyy www.webbipiste.fi – domainin alta. Domainin voi hankkia erilaisten välittäjien kautta. Fi-domainit löytyvät Viestintäviraston rekisteröimien välittäjien kautta. Com-domaineja voi hankkia itselleen esimerkiksi Godaddy.com – sivuston tai Namecheap.com – sivujen kautta.

Domain voi olla oikeastaan millainen tahansa hyvän maun ja laillisuuden rajoissa oleva nimike. Niitä on tosin varattu jo satoja miljoonia kappaleita viimeisen kolmenkymmenen vuoden ajalta (linkissä vuoden 2017 ensimmäisen vuosineljänneksen luku 330.6 miljoonaa).

Suosittelemme valitsemaan domainiin joko oman yrityksen nimen – tai sitten tärkeimmän / tärkeimmät avainsanayhdistelmän. Domain on nimittäin yksi todella merkittävä hakukoneoptimointiin vaikuttava tekijä.
Mieti siis tarkkaan, millaisia hakusanoja tuotteestasi tai palvelustasi kiinnostuneet henkilöt voisivat käyttää. Kun olet kasannut muutamia erilaisia sanayhdistelmiä talteen, kirjaudu Google Avainsanojen suunnittelijaan Google AdWords – mainostuspalvelun kautta.

Voit katsoa lisätietoja hakukoneoptimoinnista ja avainsanojen löytämisestä toisen blogin kautta tästä.

Nettisivut yritykselle

Nettisivut yritykselle ei toimi ilman palvelinta

Kun domain on onnistuneesti valittu, toinen tärkeä vaihe nettisivujen tekoa alustettaessa on palvelimen eli webhotellin valitseminen.

Jos haluamme saada nettisivut yritykselle valmistettua, palvelin kuuluu yhtenä pakollisena osana yhtälöä. Palvelin on siis se paikka, johon nettisivujen sisältämät tiedostot ladataan. Sen avulla verkkosivut näkyvät muille ihmisille internetin välityksellä.

Palvelimia pystyy hankkimaan useasta eri lähteestä niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Esimerkiksi me Webbipisteellä tarjoamme kaikille valmistamillemme kotisivuille myös kilpailukykyisen palvelinpaketin samaan yhteyteen.

Erilaisia palvelintarjouksia löytyy huokeasta arvokkaampiin ja lukuisia niiden väliltä. Kun olet valitsemassa omien nettisivujen palvelinta, kannattaa tarkastella tarkemmin muutamaa eri tekijää.

Nettisivujen nopeus on yksi isoimmista seikoista, johon palvelin vaikuttaa. Mikäli nettisivujen avautumista joutuu odottelemaan pahimmillaan jopa kymmeniä sekunteja, todennäköisyys potentiaalisen asiakkaan kaikkoamiselle kasvaa koko ajan suuremmaksi.

CDN palvelimen avuksi

Toiseksi, palvelinsalin fyysisellä sijainnilla ei ole enää niin suurta väliä, kun joskus aiemmin internetin historiassa. Eli käytännössä, voit valita palveluntarjoajaksi yrityksen myös ulkomailta, vaikka kotisivujen kohdeyleisö koostuisikin pelkästään suomalaisista henkilöistä.

Tämä siksi, että markkinoilta löytyy nykyään useita erilaisia CDN-palveluita (Content Delivery Network). CDN tarkoittaa käytännössä sitä, että nettisivut pyrkivät käyttämään sivustolle saapuvan surffailijan tietokoneen ip-osoitetta (käytännössä fyysinen sijainti) lähimpänä olevaa palvelinta.

Se pyrkii takaamaan sivustovierailijan saavan parhaimman ja nopeimman sivukokemuksen kuin vain suinkin mahdollista.

Cloudflare.com tarjoaa CDN-palvelimen maksuttomaan käyttöön riisutuin mutta riittävin ominaisuuksin.

Nettisivut yritykselle hinta

Nettisivut WordPress – julkaisujärjestelmää käyttäen

Viimeisenä vaiheena, ennen kuin nettisivujen teko pääsee käytännön vauhtiin, on valmistukseen hyödynnettävän sisällönhallintajärjestelmän valitseminen.

Markkinoilta löytyy tällä hetkellä lukemattomia mahdollisuuksia valittavaksi, kun valmistat – tai valmistutat – nettisivut yritykselle.

Meillä Webbipisteellä löytyy runsas 10 vuoden kokemus ja osaaminen WordPress-julkaisujärjestelmän käytöstä. Nettisivujen teko WordPress – alustan lisäksi onnistuu toki monella muulla vastaavanlaisilla sisällönhallintajärjestelemillä.

Eikä sovi tietenkään unohtaa kovakoodaamista vaativia kustomoituja ratkaisuja varten räätälöityjä vaihtoehtoja.
Wordpress taipuu kuitenkin todella mainosti lähes tulkoon kaikenlaisiin sivustoratkaisuihin asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Emme ole tämän vuoksi nähneet erityistä syytä vaihtaa käyttämäämme mallia.

Samaa mieltä tuntuu olevan tuhannet ja taas tuhannet muutkin tahot. WordPressiä käyttää nimittäin yli neljäsosa kaikista internetissä olevista sivustoista.

Syy tähän löytyy upeiden ulkoasuteemojen lisäksi myös toimintaa valtavasti helpottavista lisäosista. Lisäosien avulla on mahdollista löytää suunnatonta apua mm. sivuston käytettävyyden lisäksi myös hakukoneoptimointiin ja turvallisuuteen.

Ja mikä parasta – tämän kaiken kykenee tekemään itse niin valitessaan

Useimmiten on kuitenkin järkevää ulkoistaa nettisivujen teko WordPress – julkaisujärjestelmän avulla asiantuntijan harteille. Näin yrittäjä voi keskittyä rauhassa oman osaamisensa edellyttämiin tehtäviin.

Kaikki voittavat tällaisessa tilanteessa.

Mikäli olet etsimässä tämän artikkelin luettuasi vastauksia siihen, mistä hankit nettisivut yritykselle, lähetä vain viestiä meille. Saat samalla vastauksen nettisivujen teko hinta -kysymykseen, joka on takuulla kilpailukykyinen!

Posted on 23.1.2019 in Omat projektit, Yleinen

Share the Story

Back to Top