Blogin perustaminen on olennainen osa verkkosivuja

Blogin perustaminen

Blogin perustaminen on tärkeä palanen verkkosivuja. Oli kyseessä sitten yksityishenkilö, yhteisö tai yritys, blogin aloittaminen ottaa ajan kuluessa tuulta alleen merkittävällä tavalla verkkosivujen näkyvyyden kasvattamiseksi.

Bloggaamisen taustalla on ajatus siitä, että kuka tahansa voi aloittaa omien ajatusten, arvojen ja jokapäiväisestä elämästä kertomisen todella ripeästi, helposti ja vaivattomasti. Erilaisia blogeja maan ja taivaan väliltä löytyy tällä hetkellä erään tietolähteen mukaan yli 500 miljoonaa kappaletta. Aihealueita löytyy kaikkea mahdollista aikaisista aamurutiineista öljylähteisiin sijoittamisen väliltä.

Blogin perustaminen sisältää muutaman perusperiaatteen seurattavaksi. Käymme tämän artikkelin puitteissa läpi kolmivaiheisen prosessin, jotta blogin aloittaminen olisi mahdollisimman yksinkertaista. Tämän kolmeosaisen listan viimeinen vinkki sisältää sen tärkeimmän ajatuksen bloggaamisen taustalla, joten lue teksti loppuun saakka!

1. Blogin perustaminen alkaa oman aiheen löytämisellä

Blogin aloittaminen

Ensimmäinen askel, kun blogin perustaminen laitetaan todenteolla käyntiin, on oman aiheen löytäminen ja valitseminen. On tärkeää tunnustella omia fiiliksiä ja ajatuksia siitä, millaiset asiat ja teemat kiinnostaa itseä niin paljon, että niistä olisi mukava kirjoittaa.

Suosittelen nappaamaan tässä kohtaa ihan perinteisesti kynän ja paperia esille listataksesi noin viisi sellaista asiaa, joista blogin aloittaminen voisi olla mahdollista.

Mieti tarkkaan sellaisia kysymyksiä, kuten missä olet mielestäsi hyvä, mitä olet harrastanut elämäsi aikana – ja minkälaisista asioista saat itsellesi usein hyvän mielen.

Kun olet kirjoitellut vastauksia edellä mainitun kaltaisiin kysymyksiin, pyri löytämään se yksi aihe, jonka avulla pääset etenemään vaiheeseen kaksi.

Muista myös se, että aihetta voi aina vaihtaa niin halutessasi! Eli et joudu kahlitsemaan itseäsi yhteen tiettyyn teemaan koko loppuelämäsi ajaksi.

2. Blogin aloittaminen vaihe 2 – käytettävän alustan valitseminen

Blogin perustaminen jatkuu aihealueen löytämisen jälkeen käytettävän blogialustan valitsemisella. Netissä löytyy nykyään kymmenittäin – ellei jopa sadoittain – erilaisia vaihtoehtoja, kun blogin aloittaminen on ajankohtaista.

Varsinkin, jos blogia kirjoitetaan englanniksi, alustoja löytyy varmasti satoja. Oletetaan kuitenkin tässä vaiheessa näin suomeksi sisältöätuotettaessa, että bloggaaminen tehdään tuttuun tyyliin suomen kielellä.

Ensiksi on tehtävä valinta siitä, että onko bloggaamiseen käytettävä alusta maksullinen vai maksuton.

Jos oma taloustilanne antaa myöden, ja bloggaamisen tavoitteet ovat korkealla ensimmäisen vuoden päätteeksi, maksullinen blogi saattaa viedä tavoitteita kohti nopeammin.

Maksullisiin blogivaihtoehtoihin kuuluu mm. WordPress – kotisivuston valmistaminen omalla domainilla ja palvelimella. Oman WordPress – blogin luominen antaa maksuttomia vaihtoehtoja paljon suuremman mahdollisuuden räätälöityihin ratkaisuihin. Näihin ratkaisuihin sisältyvät niin ulkoasulliset seikat kuin erilaiset tehokkaat toiminnallisuudet.

Wordpress kotisivut

Voit lukea tarkemmin WordPress – sivujen valmistamisesta aiemmasta artikkelistamme tästä.

Muita maksullisia vaihtoehtoja WordPress – verkkosivujen lisäksi löytyy, kun olet yhteydessä kotisivujen perustamiseen erikoistuneihin yrityksiin.

Maksuttomia – eli tiettyyn pisteeseen saakka ilmaisia – alustoja löytyy yllin kyllin valittavaksi. Jos oma budjetti ei anna aluksi myöden, on järkevää tehdä blogin perustaminen ja blogin aloittaminen maksuttomasti.

Toki maksuttomiin alustoihin sisältyy olennaisena osana oppimiskurvin läpikäyminen. Kaikki osaset täytyy opetella alusta alkaen itsenäisesti. Onneksi monet alustat ovat kuitenkin suhteellisen yksinkertaisia käyttää – ja kiperissä kysymyksissä Google on usein turvanasi. Varsinkin, jos kysymyksen googlaa englanniksi.

Maksuttomiin blogialustavaihtoehtoihin kuuluvat mm. Wix ja SimpleSite.

Aika on kuitenkin rahaa – ja kaikki bloggaamisen ulkopuoliset tekijät vievät aikaa pois itse kolmannen pointin toteuttamiselta.

Itse valitsin WordPress – julkaisujärjestelmän paikkariippumattoman yrittäjän elämää tutkailevan matkablogin alustaksi.

3. Tärkein askel bloggaamiseen eli kiinnostavan sisällöntuottaminen

Kun aihealue on löydetty ja käytettävä blogialusta valittu, on aika käydä siihen tärkeimpään osioon, kun blogin perustaminen on kyseessä. Tämä osio on siis kiinnostavan sisällöntuottaminen.

On tärkeä mainita tässä kohtaa se, että sisällön ei välttämättä edes tarvitse olla muita kiinnostavaa, kun blogin aloittaminen on vasta suoritettu. Tärkeintä on se, että bloggaaja pääsee vauhtiin kirjoittamisessa ja sisällöntuottamisessa. Varsinkin, jos kirjoittamisesta ei ole aiempaa kokemusta, ei paukkuja kannata tuhlata ajatuksiin siitä, kiinnostaako sisältö oman itsensä lisäksi muita.

Kun tekstejä ja artikkeleita alkaa olla vyöllä kymmenkunta, tekstin tuottaminen muuttuu kerta toisensa jälkeen pikkuhiljaa yhä paremmin soljuvammaksi. Samalla voi alkaa lukemaan myös muita vinkkejä jakavia blogipostauksia, kuten esimerkiksi tämä toisen blogimme artikkeli sisältömarkkinoinnin ympäriltä.

Yhtenä isona tärppinä ihmisiä kiinnostavan sisällön osalta tämän artikkelin lopuksi on tärkeä mainita tarinoiden kertominen. Ihmisiä on kautta historian kiinnostanut kuunnella ja lukea toisten ihmisten jakamia tarinoita. Pyri siis sisällyttämään blogiteksteihin mukaan tarinoita omasta elämästäsi värikkäästi kuvailtuna.

Lopuksi

Kävimme siis tämän artikkelin puitteissa läpi siitä, kun blogin perustaminen ja blogin aloittaminen ovat ajankohtaisena ja tiiviisti mielessä. Suosittelemme pitämään mielessä artikkelissa mainitut kolme vinkkiä, kun pyöräytät oman blogisi pystyyn. Nämä tärpit olivat siis blogiaiheen löytäminen, alustan valita sekä itse sisällöntuottaminen.

Lähde siis rohkeasti tuottamaan laadukasta sisältöä bloggaamisen avulla liiketoiminnan kasvattamisen tueksi!

Posted on 6.2.2019 in Omat projektit, Yleinen

Share the Story

Back to Top