Oletko jalkapallofani vai ”pelaaja”?

Onko omat jalkapallon muistosi ajalta, kun olit pieni ja istuit vaihtopenkillä kylmissäsi katsomassa, kuinka joukkuekaverisi olivat kentällä? Muistatko yhdenkään ottelun lopputulosta, kun et itse päässyt kertaakaan kentälle, koska siihen aikaan ei tunnettu nykyajan ”kaikki saavat pelata”-mantraa, vaan pelaamaan pääsivät vain ne, jotka oikeasti ansaitsivat paikkansa kentällä. Minulle jalkapallo oli pienenä poikani harrastus muiden joukossa ja huomasin nopeasti, että ei minusta futaajaa tulisi, joskin tykkäsin lukea jalkapalloaiheisia sarjakuvia kuten Buster ja mitä niitä nyt olikaan silloin 80-luvulla. Sen sijaan vuosien aikana huomasin osaavani laskea ja tehdä analyyttisiä päätelmiä kenties jopa keskivertoa paremmin, joten minusta ei tosiaankaan tullut jalkapallon pelaajaa, mutta minusta tuli toisenlainen pelaaja ja tuleva kesä antaa minulle pitkästä aikaa haaveillekin tilaa, panostamisen ohessa.

ComeOn Casino on yksi sivusto, joka myös antaa apuja kesän EM-turnaukseen, jos siis itse olet näitä toisenlaisia pelaajia, eli istut enemmänkin lämpimässä ja laitat muutaman euron vedon aina ottelun toiselle osapuolelle, tai lähdet pelaamaan tasapeliä. Itse tulen lähestymään EM-kisoja Suomen kannalta yllättäjänä, vaikka tilastollisesti Suomella ei ole mitään mahdollisuuksia, mutta jos hyviä kertoimia on saatavilla, tulen pelaamaan jopa Suomen vierasvoittoa Tanskasta, tasapeliä Venäjästä ja yllätysvoittoa Belgiasta – jos näin kävisi 3/3 olisi voitto melkoinen, mutta niin olisi Suomikin ihan villinä. Todennäköisempää on Suomelle kaksi tai peräti kolme tappiota eikä yhtään tehtyä maalia – katsotaan nyt mitä Kanerva kehittää valmentajan hatustaan.

Saksa vai Ranska?

Suurempi odotus arvo on eurooppatasolla luonnollisesti F lohko eli kuoleman lohko, jossa heti alkuun kohtaavat Saksa, Ranska ja Portugali. Ranska on monien vedonlyöntioperaattoreiden suosikki, mutta Saksan ja Portugalin mahdollisuuksia ei pidä vähätellä – tässä lohkossa voi todellakin käydä miten vain.

Ranska pelasi karsinnoissa kymmenen ottelua häviten yhden ja pelaten yhden tasapelin, tehden samalla 25 maalia ja päästäen kuusi maalia. Se voitti Turkin omassa lohkossaan kahdella pisteellä. Saksa sen sijaan pelasi omassa lohkossaan kahdeksan ottelua ja hävisi niistä yhden, maalit 30-7 ja ainoa tappio tuli Hollannille, jolle osui huomattavasti helpompi lohko EM-turnaukseen. Entä sitten Saksan ja Ranskan vastustaja Portugali. Se ei voittanut omaa karsintalohkoaan vaan Ukraina vei sen ja Portugali itseasiassa pelasi sarjan 5-2-1 ja maaleja se teki 22 päästäen kuusi. Parhaathan olivat Suomen lohkovastustajaksi tuleva Belgia 10-0-0 maalein 40-3 ja Italian 10-0-0 maalein 37-4. Kolmanneksi paras karsintasarja oli Englannilla, mikä paukutti 37 maalia kahdeksassa ottelussaan, häviten kylläkin yhden pelin ja päästäen yhteensä kuusi maalia.

Itse lähtisin katsomaan onko Italiaa vastaan millaisia kertoimia, sillä Italiaan ei uskota kovin korkealla tasolle mestariksi saakka, vastaavasti Ukrainalle voi olla tarjolla hyviäkin kertoimia.

Suomi ja kesän pelit

Suomen lohkovastustajista ennakkoon kovin on Belgia, vaikka myös Venäjä ja Tanska ovat laatujoukkueita. Suomi pelaa ensimmäisen ottelunsa Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan 13. kesäkuuta ja kaikkein ennakkokaavailujen mukaisesti tämä on se ottelu, mistä Suomella olisi parhaat mahdollisuudet ottaa ne pisteet. Belgian ja Venäjän joukkueiden tulivoima tullee olemaan liikaa Suomen puolustukselle eikä Leverkusenissa hyvää kautta pelaava Suomen maajoukkueen maalivahti Lucas Hradecky voi ylivoimalle mitään.

Tämä vuonna karsintoihin osallistui UEFA:n 55 jäsenmaata ja kisoihin pääsi mukaan lopulta 24 joukkuetta, eli Suomi kerrankin pääsi mukaan- joskin nyt siis entistä enemmän joukkueita turnauksessa. Jokaisesta kuudesta alkulohkosta kaksi parasta pääsee jatkoon pudotuspeleihin ja parhaat eli neljä parasta kolmosta pääsevät sinne myös ja lohkojen neljännet sitten pääsevät kotiin katsomaan kisoja. Voittamalla Tanskan ja pelaamalla toisen Venäjän tai Belgian kanssa tasan, Suomen pudotuspelipaikka olisi täysin mahdollinen – mutta todennäköisyydet eivät ole Suomen puolella.

Tekniikka jyllää 2020-kisoissa

Nyt näissä tulevissa kisoissa on ensikertaa mukana Englannin valioliigasta tutuksi tullut VAR, eli videoerotuomari, jonka kummallisia päätöksiä olemme saaneet nauttia menneen kauden aikaan useammankin kerran. Ei olisi mitenkään mahdotonta, että VAR ratkaisee parikin ottelu tulevassa EM-turnauksessa ja VAR saattaa nousta puhutuimmaksi aiheeksi koko kisoissa, jos se nousee ratkaisevaan asemaan ratkaisuotteluissa.

Posted on 26.2.2020 in Yleinen

Share the Story

Back to Top