Jalkapallon EM-kisat 2020 – Tietoa seuraavista kisoista

Tänä kesänä järjestetään jälleen jalkapallon Euroopan mestaruus kahdessatoista eri isäntämaassa ja tällä kertaa myös Suomen Huuhkajat ovat joukkueiden joukossa ensimmäistä kertaa historiassa.

Huuhkajat aloittavat Kööpenhaminassa

Suomen ensimmäinen EM-kisojen ottelu on Tanskaa vastaan ja avausottelu pidetään Kööpenhaminassa lauantaina 13.6. Toinen ottelu taas on Venäjää vastaan Pietarissa 17.6.

Mikäli olet menossa itse katsomaan otteluja paikanpäälle tai sitten kotisohvan ääreltä niin on tämä artikkeli sinulle hyväksi. Lisäksi jos olet aikeissa pelata peleistä rahalla, kannattaa tarkistaa esimerkiksi parhaat-kasinot.info mitä vetoja on saatavilla Suomen kohteisiin.

Pelit jatkuvat Pietarissa

Ensimmäiseen otteluun matkustaminen onkin erilainen tilanne kuin Suomi-Venäjä ottelu, sillä Pietariin pääsee helposti useasti päivässä junalla Helsingistä, toki Venäjälle matkustaessa pitää olla erikseen viisumi, joka kannattaakin hankkia hyvissä ajoin. Lentoja Kööpenhaminaan kannattaa varailla ajoissa myös sillä ne voi äkkiä mennä kisojen takia juurikin, toinen vaihtoehto Kööpenhaminan otteluun menolla olisi laivamatka Turusta Tukholmaan autopaikan kera ja siitä jatkaa autolla etelään päin kohti Tanskaa, tähän kuitenkin pitäisi varata enemmän aikaa. Matkustaminen ei olekaan se ongelma, vaan se, saako otteluihin enää mistään järkevähintaisia lippuja.

Moni odottaakin innolla, mitenkä Suomen pelit tulevat menemään ja jatkuuko huuhkajien menestys. Viime vuoden puolella, kun Suomi päihitti Liechtensteinin elintärkeässä pelissä, toki senkin jälkeen olisi ollut vielä mahdollisuus Kreikkaa vastaan, mutta onneksi ei jätetty viimeiseen tippaan. Tuolloinhan useat ulkomaalaisetkin yllättyivät Suomen Huuhkajien uudesta puhdista, saksalainen toimittaja Thomas Klein, joka työskentelee saksalaiselle Deutsche Welle uutistoimistolle, puhui viime vuonna Ylen haastattelussa juurikin tästä samasta. Klein ihmetteli, ettei Suomi ole ennen ollut jalkapallon maailmassa näkyvillä, ja siksi kirjoittikin siitä, että mistä löytyi yhtäkkiä tällainen sisu ja äkillinen menestys.

Uutta oppia suomalaisille

Niin pelaajat kuin valmentajat sekä muidenkin maiden katsojat saavat jotain uutta tämän vuoden kisoissa. Suomalaiset ovat yleisesti ottaen hyvin ennakkoluulottomia ja jopa hieman pessimistisiä. Mikä voikin olla syy siihen, miksei olla ennen pärjätty. Suomalaisilla ei ole ollut samanlaista intoa, joten aikaisemmat epäonnistumiset ovat voineet johtua näistä suomalaisille tunnetuista ominaisuuksista.

Tämä kuitenkin on ilmeisesti muuttunut Suomen Huuhkajien kohdalla nyt. Ainakin karsintojen perusteella pelaajien itsetunto sekä motivaatio ovat nousseet ja toivon mukaan se myös pysyy itse EM-kisoissa.

Harjoituspeleistä rutiinia

Enää muutama kuukausi kisoihin ja sillä välin voikin seurata Huuhkajien pelejä, kun 27.3 on Suomella ottelu Puolaa vastaan, 31.3 Ranskaa vastaan, 4.6 Ruotsia sekä 7.6 Viroa vastaan. Eli otteluita riittää myös ennen odotettua UEFA:n turnausta. Näiden ottelujen avulla Huuhkajat voisivat kiinnittää huomionsa omiin vahvuuksiin sekä heikkouksiin, sekä hiota niitä.

Tulevien kisojen puolesta mikään ei tällä hetkellä ole varmaa muuta kuin se fakta, että nyt Suomi on siellä, vihdoin ja viimein pitkän kärsimyksen jälkeen. Mitalisijat ovat hyvin epätodennäköiset mutta kuitenkin mahdolliset, kunhan Suomi pystyy pitämään tämän hetkisen asenteensa sekä kohentamaan sitä vielä enemmän.

Suomen kolmas peli onkin sitten Belgiaa vastaan, joka on viimeinen alkulohkon ottelu.

Pelit ja markkinointi

Ammattiosaamisen kautta voi näitä Suomen tulevia otteluita seurata myös markkinoinnin näkökulmasta ja tehdä sivusta analyysiä, miten Suomen jalkapalloliitto onnistuu markkinoimaan suomalaisille tämän historiallisen tapahtuman. Lippujenmyynti ei liene suuri ongelma, mutta miten muuten onnistutaan? Löydetäänkö joukkueelle uusia sponsoreita ja osataanko laajentaa yhteistyöverkostoa uusille vesille? Nettimarkkinoinninkin kannalta kannattaa seurata, miten jalkapallon markkinointi-ihmiset onnistuvat tuomaan esille tilannetta ja luomaan etukäteen lisäodotuksia pelejä kohtaan, vai edetäänkö kuitenkin kaikessa hiljaisuudessa aivan otteluiden alkuhetkille saakka? Nyt kuitenkin olisi loistava mahdollisuus tuoda suomalaisia jalkapalloammattilaisia tutuiksi koko kansalle, tapahtui itse otteluissa ja turnauksessa miten tahansa, tuli voittoja tai tappioita.

Posted on 27.2.2020 in Yleinen

Share the Story

Back to Top