Otsonaattori luonnollisen puhdistusprosessin tueksi

Otsonaattori

Monissa asunnoissa esiintyy erilaisia hajuhaittoja. Ne ovat voineet tulla niihin rakenteellisten tai ilmanvaihdollisten ongelmien vuoksi. Toisaalta hajuhaitat ovat voineet ilmestyä myös asukkaiden oman käytöksen aiheuttamana – tai vaihtoehtoisesti vaikka lemmikkien pitämisestä. Hajun aiheuttajasta riippumatta Ozoneair-otsonaattorin avulla on mahdollista poistaa normaalia elämää haittaavan hajun pysyvästi. Otsonaattorin menetelmä perustuu luonnonmukaiseen otsonointiin. Otsonoinnin avulla muutetaan ilmassa oleva vapaa happi otsoniksi eli aktiiviseksi hapeksi. Otsoni löytää hajun aiheuttajan lähteen ja reagoi sen kanssa pyrkimyksenä neutralisointi. Tuloksena on hajuista vapaa tila. Käsittelyn lopuksi otsonaattori muuttaa jäljelle jääneen otsonin jälleen tavalliseksi hapeksi.

Kuten yleensä kaikkien hyödyllisten laitteiden valmistaminen, tämäkin idea lähti puhtaasti tarpeesta. Otsonointilaitteen idean siemen lähti käyntiin siitä, että kesämökillä olevasta pahasta hajusta oltiin yksinkertaisesti saatu tarpeeksi. Pahaan hajuun oltiin myös ehditty testaamaan toinen toistaan parempia puhdistustuotteita, jotka lupasivat hajuista vapaata ilmaa ja raikkautta. Ongelma ei tuntunut kuitenkaan ratkeavan. Tästä lähti siis käyntiin otsonaattorin kehittämisprosessi ja rakentaminen yhteistyössä Luulajan teknillisen yliopiston tutkijoiden kanssa. Tuloksena oli laite, jolla pystyttäisiin torjumaan home ja pahat hajut. Laitetta testattiin kesämökillä lupaavin tuloksin.

Otsonaattori neutralisoi niin tupakan kuin tunkkaisuuden

Otsonaattorin avulla voidaan todellakin poistaa sellaisia hajuja, joita ei muilla keinoin ole saatu neutralisoitua. Tämän kaltaisia hajuja ovat esimerkiksi tupakka, tunkkaisuus, kemikaalit ja virtsa. Tällaiset hajut epämiellyttävyydessään ovat myös erittäin sitkeitä ja ne ovat helposti menneet näkyvien pintojen lisäksi myös rakenteisiin.

Tupakan haju asunnossa, autossa tai vaikka asuntoautossa voi olla hankala hävittää, koska se asettuu syvälle tekstiileihin ja muihin pintoihin. Haju ei tunnu edes hälventyvän puhdistusaineilla tehdyn puhdistuksen jälkeen. Tupakan haju on myös herkille ihmisille, kuten astmaatikoille vaikea siedettäväksi. Tupakan hajun lisäksi nenään pistävän tuntuisesta virtsan hajusta on vaikea päästä eroon. Välillä vaikuttaa siltä, että tehokkain klorittikaan ei poista tätä todella epämiellyttävää pistelevää hajua. Kylpyhuoneen ohella virtsan hajua voi olla lemmikkien levittämänä muuallakin talossa ja se voi olla tunkeutunut syvälle tekstiileihin ja muihin pintoihin laattojen lisäksi. Myös monet aineet voivat jättää asuntoon tai muihin tiloihin pysyvän tuntuisia epämiellyttäviä hajuja. Esimerkiksi monet kemikaalit ovat todella voimakkaita ja vaikeita poistaa aivan kokonaan, vaikka tilaa koettaisikin kovasti tuulettaa.

Edellä mainittujen tiloissa olevien kutsumattomien hajujen lisäksi karvaisista perheenjäsenistä eli lemmikkieläimistä saattaa jäädä kotiin – tai vaikka autoon – tunkkainen haju. Lemmikkieläimen hajuja on hankala saada pois, koska sitä on kirjaimellisesti joka nurkassa. Ozoneairin otsonoinnin avulla puhdistettavan tilan ilma on raikas ja puhdas muutaman tunnin käsittelyn jälkeen. Otsonaattori nimittäin ulottuu näkyvän tilan lisäksi myös sellaisiin paikkoihin, jonne ihminen ei tavallisesti yletä puhdistamaan. Otsoni pääsee nimittäin pintojen lisäksi seinien ja lattioiden väliin.

Optimaalinen koko takaa helpon siirrettävyyden

Ozoneair on kokonsa puolesta helppo ottaa mukaan kesämökille tai nopeasti siirtää esimerkiksi puhdistusta tarvitsevaan autoon, veneeseen kuin asuntoautoonkin. Se on myös helppo varastoida, koska se ei vie paljoa tilaa. Lisäksi laite on yhtä helppo ottaa uudestaan käyttöön. Tarvitset vain pistokkeen, johon otsonaattorin voi kytkeä ja painaa nappia puhdistamisen aloittamiseksi.

Posted on 17.2.2020 in Yleinen

Share the Story

Back to Top