Millaisia ovat modernit verkkosivut?

Hyvät verkkosivut saavat kävijän viettämään sivuilla aikaa ja siirtymään sivuilla syvemmälle ja syvemmälle etusivua pidemmälle.

Huonoin mahdollinen ratkaisu on raskaat, hitaasti latautuvat sivut, joiden klikkailu kännykällä on tuskaa. Moderni hetikaikkimullenyt-kännykkäihminen ei kestä odottelua eikä ainakaan sivuja, jotka eivät skaalaudu kunnolla on the go -näytölle eli puhelimeen.

“Hei mikä tämä tämmöinen tuote on?” “En mä tiedä, onko sulla puhelin mukana, googlaa se.” Ja tämä toistuu äärettömän monta kertaa nykyarjessa. Jos tässä tilanteessa törmää sivuihin, jotka eivät aukea tai joista ei saa selvää, mikä on asian ydin, yrityksestä jää joko negatiivinen kuva tai se unohtuu täysin. Vaikuttamiseen varattu ikkuna on kuroutunut yhä pienemmäksi ja pienemmäksi.

Asiakkaan kannalta hyvät kotisivut koukuttavat ja toimivat

Wordpress kotisivut

Netin käyttäminen on arkipäivää lähes kaikille suomalaisille. Tutkimuksen mukaan vuonna 2017 nettiä käytti 88 % kaikista 16 – 89 -vuotiaista ja alle 55-vuotiaista nettiä käyttävät kaikki.

Suomalaiset ovat verkkonatiivien luvattua kansaa, sillä me olemme erityisen aktiivisia surffailijoita: jopa 73 % käyttää nettiä useita kertoja päivässä. Ja yhä useampi käyttää nettiä puhelimella, sillä jopa 68 % surffailee kodin ulkopuolella eli puhelimella tai muulla mobiililaitteella.

Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaan tai verkkosivuilla vierailijan kannalta verkkosivut on aina suunniteltava mobiililaitteen näkökulmasta. Eli sivujen on sovelluttava kaikkiin käytettäviin laitteisiin ja tämä on otettava huomioon sivujen suunnitteluvaiheessa. Mikä näyttää hyvältä jättimäisellä pöytänäytöllä ei välttämättä näytä samalta mobiilililaitteessa.

Joistain kikkakolmosista voi joutua luopumaan, kaikkia kuvia ei voi käyttää tai tekstejä pitää lyhentää. Harva meistä jaksaa lukea pikkuiselta näytöltä monen pitkiä tekstikappaleita, ellei kyse ole kirjasta.

Esimerkkejä moderneista ja hyvännäköisistä sivuista löytyy yllinkyllin. Mutta mitä verkkosivut sitten sisältävät parhaimmillaan?  Tarpeeksi ydintietoa hyvin pakattuna ja helposti löydettävissä. Kaikkea ei tarvitse sanoa sanallisesti, joskus ydin avautuu parhaiten nokkelan animaation tai kuvasarjan avulla.

Ihminen on visuaalinen olento ja kiinnostuu kuvallisesta materiaalista helpommin kuin tekstistä. Kun kuvallista materiaalia voi joissakin tapauksissa käyttää vain vähän, kannattaa siihen siis panostaa.

On hyvä myös sisäistää, että yritys, jolla ei ole kotisivuja, ei ole luotettava eikä uskottava kuluttajan mielestä. Yhä useampi kuluttaja etsiskelee tuotteita tai tietoja tuotteista ja yrityksistä ennen kuin varsinainen ostospäätös tai ostos tehdään.

Yrityksen kannalta hyvät verkkosivut antavat palautetta

Kotisivut yritykselle

Asiakkaan kannalta hyvät verkkosivut ovat siis kiinnostavat ja ennen kaikkea toimivat laitteessa kuin laitteessa. Yrityksen näkökulmasta samojen sivujen on palveltava myös toiseen suuntaan eli kerrottava asiakkaan liikkeistä kyseisillä sivuilla.

Tämän lisäksi sivujen pitäisi olla kohtuullisen helpot hallinoida, päivittää ja muokata. Täysin staattiset sivut, jotka eivät lainkaan elä ja muutu, eivät ole hakukonenäkyvyyden tai houkutteluvuuden kannalta optimaaliset.

Itse asiassa monet lainaa myöntävät rahoituspalvelut ja rahoitusalan yritykset ovat aivan etulinjassa toimivien verkkosivujen suunnittelussa. Nopeasti muokkautuva ala pitää yritykset ajan hermolla ja ne panostavatkin paljon verkkosivujen toimivuuteen.

Yksi suosituimpia verkkosivujen alustoja on monelle tuttu WordPress, jota käyttääkin yli neljäsosa kaikista verkkosivuista. WordPress on suosittu, sillä sen käyttäminen on helppoa ja se sisältää kaikki ne ominaisuudet, jotka tekevät verkkosivuista hyvät ja helpot luoda.

Modernit verkkosivut ovat myös turvalliset, hakukoneoptimoidut ja toiminnallisesti tehokkaat. Näihin kannattaa panostaa, kun luo sivuja omalle yritykselleen tai muuhun tarkoitukseen.

Posted on 15.2.2019 in Yleinen

Share the Story

Back to Top