Miten saada rahaa netistä – Näe 3 eri tapaa täältä

Miten saada rahaa netistä

Miten saada rahaa netistä on kysymys, joka nousee esille monissa eri yhteyksissä. Varsinkin silloin, kun oma talous- tai työtilanne on heikossa jamassa, netti antaa monia mahdollisuuksia tilanteen parantamiseksi hankkimalla rahaa netistä.

Tämä kysymys, ’miten saada rahaa netistä’, herättää samanaikaisesti paljon tunteita. Jotkut ihmiset kuvittelevat, että rahan ansaitseminen netissä olisi jotenkin helpompaa ja vaivattomampaa kuin kivijalkamaailmassa. Tosin monet nettialantoimijat haluavat myös ruokkia tällaista mielikuvaa.

Totuus kuitenkin on tämä: Elannon ansaitseminen internetin avulla ei ole yhtään sen helpompaa kuin monitorin ulkopuolisessa elämässä – ja vaatii usein jopa enemmän keskittynyttä työtä pidemmän ajan kuluessa tulojen ansaitsemiseksi.

Mutta samalla on sanottava, että jos ja kun henkilö kykenee suuntaamaan omaa energiaansa keskittyneesti yhteen teemaan ja antaa prosessille tarpeeksi aikaa, paikka- ja aikariippumattomien tulojen ansaitseminen netin avulla on enemmän kuin mahdollista.

Käymme tässä artikkelissa läpi kolme eri tyyliä päästä alkuun siinä, miten saada rahaa netistä

1. Miten saada rahaa netistä affiliate-markkinoinnin avulla

Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Ensimmäinen tässä artikkelissa mainittava tyyli siihen, miten saada rahaa netistä on affiliate-markkinointi eli kumppanuusmarkkinointi eli affiliate-mainonta. Se tarkoittaa sitä, että henkilöllä ei tarvitse olla omaa tuotetta tai palvelua ansaitakseensa tuloja internetissä. Hän voi nimittäin hyödyntää jo olemassa olevaa ja jonkin toisen tahon (yleensä tuotteen valmistanut yritys) valmistamaa tuotetta proviikkaa vastaan.

Provision suuruudet vaihtelevat tuotteen valmistajasta riippuen joko prosentuaalisesti 10-75% osuutta tuotteen hinnasta. Provisio-osuus voi myös olla jokin etukäteen päätetty kiinteä rahasumma.

Affiliate-mainonta on erittäin tehokas tapa päästä alkuun internetmarkkinoinnin ja nettibisneksen saralla. Ensimmäisenä askeleena on liittyä yhteen monista kumppanuusmarkkinointiverkostoista – tai sitten vastaavasti suoraan tuotteen kumppaniksi esimerkiksi yrityksen verkkosivujen kautta.

Kohdeyleisöä kiinnostavan ja myyvän sisällöntuottaminen liittyy affiliate-markkinointiin todella merkittävällä tavalla, jotta saat suositeltua lukijoita hankkimaan kumppanituotteen. Lue lisää laadukkaan sisällönluomisesta tästä.

Laadukas kotisivujen tekeminen auttaa myös affiliate-mainonta kampanjaa menestymään merkittävällä tavalla.

Rahaa netistä

2. Rahaa netistä freelancerina

Toinen tapa siihen, miten saada rahaa netistä on freelancerina toimiminen. Tämän tyylin tarkoituksena on useimmiten myydä omaa, lisäarvoa jakavaa asiantuntevaa osaamista joko asiakkaan maksamaa tuntipalkkaa tai projektikohtaista palkkiota vastaan.

Freelancerina toimiminen ei ole enää ainoastaan lehtitoimittajien tai valokuvaajien suosiossa oleva työskentelymuoto. Nykyään monet yksityisyrittäjät ja muut itsensä työllistäjät valitsevat joko itsenäisesti tai itsestä riippumattomien tekijöiden pakottamana tämän ansaitsemismallin.

Freelancer-työtehtävien löytämistä varten on perustettu useita sivustoja ja verkostoja internetissä. Näiden portaalien tarkoitus on tyydyttää tehokkaasti sekä työntekijöiden että työnantajien tarpeet. Esimerkiksi suomeksi nykyään toimiva ilmainen Freelancer.com ja maksullinen Nerot.fi sekä englanniksi palveleva Upwork.com ovat hienosti toimivia kohtauspaikkoja siihen, miten saada rahaa netistä.

Jos työkalupakista löytyy taitoa ja osaamista esimerkiksi kirjoittamisesta ja kielenkääntämisestä, kotisivujen suunnittelusta ja valmistamisesta, graafisesta työstämisestä tai vaikkapa hakukoneoptimoinnista, freelancerina toimiminen on mahtava tapa päästä alkuun siinä, miten saada rahaa netistä.

3. Dropshipping – verkkokaupan pyörittäminen kolmantena keinona

Kolmas ja tämän artikkelin viimeinen tapa päästä alkuun sen suhteen, miten saada rahaa netistä on dropshipping – verkkokauppa. Tämä nimihirviö tarkoittaa, että dropshippaajan ei tarvitse hankkia tuotevarastoa konkreettisesti itselleen. Hän voi nimittäin hyödyntää jonkun kolmannen osapuolen tarjoamaa automatisoitua ratkaisua.

Isona kuvana dropshippingissä on se, että tuotteen lähettäminen asiakkaalle onnistuu oston yhteydessä suoraan valmistajalta joko käsin tehtynä manuaalisesti tai vaivattomammin automaattisesti. Tällöin oma dropshipping – kauppa toimii ikäänkuin eräänlaisena markkinointi- ja myyntikanavana – showroomina – tuotteen myyntiä ajatellen.

Dropshipping – malli on samalla aavistuksen verran tuoreempi tekijä verkkokauppatoimialalle. Yritystoiminnan kate syntyy kaupassa myydyn tuotteen hinnan ja varastokumppanille maksettujen summien – sekä tuotteen markkinointiin kuluvan rahan erotuksesta. Tällä voitolla ylläpidetään verkkokauppaa sekä sijoitetaan asiakkaiden hankkimiseen vaadittavat pelimerkit.

Yhteenvetoa

Tämä juuri lukemasi teksti jakoi siis kolme tärppiä siihen, miten saada rahaa netistä. Ensimmäinen vinkki koski siis affiliate-markkinointia, jolloin voit ansaita rahaa markkinoimalla jonkin toisen osapuolen tuotetta ja saamalla tehdystä myynnistä osan itselle.

Toinen tyyli ansaitakseen rahaa netistä on freelancerina toiminen. Tällöin veloitat tunti- tai projektikohtaisen palkkion tekemällä asiakasyritykselle onnistuneesti jonkin heidän ulkoistaman työtehtävän.

Kolmas ja artikkelin viimeinen tapa siihen, miten saada rahaa netistä oli dropshipping – verkkokaupan pystyyn laittaminen. Dropshippaaminen mahdollistaa verkkokaupan tuotteiden myymistä asiakkaille ilman omaa varastoa. Tuote lähetetään asiakkaalle suoraan valmistajan tiloista.

Suosittelemme valitsemaan yhden teeman kerrallaan omaksuttavaksi, kun lähdet omalle taipaleelle kohti sitä tavoitetta, miten saada rahaa netistä. Silloin onnistumisen todennäköisyys kasvaa paljon suuremmaksi, kun monen aihealueen samanaikainen säätäminen.

Posted on 13.2.2019 in Omat projektit, Yleinen

Share the Story

Back to Top