Lainojen hintavertailulla saa suuria säästöjä

Nykyään lainojen hakeminen on siirtynyt pitkälti nettiin, sillä siellä on todella paljon lainatarjontaa.

Netin kautta voikin hakea nykyään lainaa mihin tahansa tarpeeseen, aina pikavipeistä asuntolainoihin saakka. Lainapalveluita joista lainaa voi hakea on nykyään enemmän kuin koskaan, joten netin ”lainaviidakko” saattaa olla kuluttajalle varsin hämmentävä ja lainatuotteiden vertailu voi olla vaikeaa.

Tämä tuli ilmi myös kyselyssä jossa 90 % vastaajista kertoi vertailevansa tuotteiden hintoja ennen ostoa, mutta vain 14 % kertoi vertailevansa lainojen hintaeroja.

Tämä on varsin hämmentävää, sillä netin halvimman ja kalleimman lainan hintaero voi olla jopa kymmenkertainen.

edullisimmat pikavipit

Näin teet lainojen vertailusta helpompaa

Lainojen kilpailuttaminen voi olla varsin turhauttavaa ja aikaa vievää puuhaa.

Lainapalveluita ja lainatuotteita on yksinkertaisesti niin paljon, että sen sopivimman lainan löytyminen voi tuntua mahdottomalta tehtävältä.

Asian ei kuitenkaan tarvitse olla näin, sillä lainavertailuun löytyy kotimainen ja täysin maksuton palvelu nimeltä VertaaLainaa.fi.

VertaaLainaa.fi palvelu esittelee kaikki netin kautta haettavissa olevat lainatuotteet ja niiden käyttötarkoitukset, joten oikean lainatuotteen löytyminen tulee helpommaksi.

Palvelussa esitellään myös yli 80 suosittua lainapalvelua, joista voi hakea lainaa heti 100 – 70.000 euroa ilman vakuuksia ja takaajia.

Sivustolla on varsin kattavat esittelyt netin suosituimmista lainapalveluista, sekä satoja kokemuksia näiden palveluiden käyttäjiltä. Voitkin siis lukea mitä muut ovat olleet mieltä jostain lainapalvelusta ennen kuin jätät oman hakemuksesi kyseiseen palveluun.

VertaaLainaa.fi palvelussa annetaan paljon vinkkejä myös lainojen yhdistämiseen ja lainojen kilpailuttamiseen.

Näin lainojen kilpailuttaminen tapahtuu

Lainaa hakiessa lainapalvelut tulee kilpailuttaa, jotta voisi löytää itselleen sopivimman ja halvimman lainan.

Lainan kilpailuttamisen voi hoitaa kahdella tavalla:

  1. Pyytämällä lainatarjoukset useasta eri palvelusta yksi kerrallaan
  2. Käyttämällä lainojen kilpailuttamiseen tarkoitettuja palveluita, kuten VarmaLaina.fi

Kun pyytää itse lainatarjoukset, täytyy silloin tietää minkä tyyppistä lainaa tarvitsee. Lainatarjousten pyytämiseen kannattaa varata aikaa ja pyytää lainatarjoukset vain niistä palveluista joihin on ehtinyt tutustumaan huolellisesti.

Jos päättää käyttää lainan kilpailutuspalveluita, säästää siinä merkittävästi omaa aikaansa. Nykyään nämä maksuttomat kilpailutuspalvelut kilpailuttavat 24 – 30 pankkia ja muuta rahoitusyhtiötä, joten palvelun käyttäjä saa aina lukuisia lainatarjouksia yhdellä ainoalla hakemuksella.

Vertaa lainojen kuluja, korkoja ja lainaehtoja

Kun lainatarjoukset on saatu, alkaa niiden vertailu ja huonojen pois karsiminen.

Muista että lainatarjouksissa näkyvä lainan todellinen vuosikorko kertoo sen, kuinka edullinen tai kallis laina on kyseessä. Mitä suurempi todellinen vuosikorko on, sitä kalliimmasta lainasta on kyse.

Lainan todellisen vuosikoron lisäksi tulee kiinnittää huomiota myös tarjottuun maksuaikaan ja kuukausittain maksettavaan lyhennyksen suuruuteen. Lainaan ei koskaan tulisi ottaa niin lyhyttä maksuaikaa että kuukausierän saa juuri ja juuri maksettua.  Sen sijaan kuukausierän suuruus kannattaa laskea sen mukaan, että sen maksaminen ei aiheuta ongelmia tulevaisuudessa.

Kiinnitä huomiota myös lainan muihin ehtoihin. Toki lainan kulut ovat pääosassa vertailua tehdessä, mutta myös lainan ehtoihin tulee kiinnittää huomiota.

Tärkeimpinä lainaehtoina voidaan nostaa pöydälle esimerkiksi se, voiko lainassa pitää tarvittaessa lyhennys- tai maksuvapaita kuukausia. Muista että mitä joustavampi maksuaika lainassa on, sitä paremmin se antaa myöden jos laina-aikana tulee jotain muuta yllättävää menoa.

*Artikkeli on julkaistu korvausta vastaan*

Posted on 3.1.2019 in Yhteistyö

Share the Story

Back to Top