Kolme ohjetta loistavan pelisivun suunnitteluun

Tässä artikkelissa käsitellään lyhyesti läpi mitä asioita nykyajan pelisivua suunnitellessa tulee erityisesti huomioida. Esimerkkinä käytetään uutta suomalaista Pasianssi.com pelisivua.

Kolme ohjetta loistavan pelisivun suunnitteluun

  1. Mobiililaitteet

On sanomattakin selvää, että niin pelisivua kuin mitä tahansa muutakin sivustoa suunnitellessa vuotta 2019 silmällä pitäen, sivuston tulee toimia responsiivisesti ja hyvin jokaisella eri laitteella. Pelisivusto kannattaa suunnitella ensisijaisesti puhelimille ja vasta sen jälkeen siirtyä miettimään näkymiä pöytäkoneille ja läppäreille.

On hyvin tavallista, että sama pelaaja käyttää sivustoa ensin puhelimella ja jatkaa myöhemmin läppärillä – tai toisinpäin. Jos pelit eivät toimi hyvin puhelimessa, on turha olettaa, että pelaaja vaivautuu kokeilemaan pelejä myöhemmin pöytäkoneilla.

  1. Helppokäyttöisyys

Nykypäivänä kaikki ovat kiireisiä ja virikkeitä on jatkuvasti ympärillä, joten pelisivuston tulee olla erittäin intuitiivinen ja helppo. Mikäli sivusto on tehty liian monimutkaiseksi ja vaatii paljon aikaa ymmärtää mistä mikäkin toimii, pelaajat turhautuvat ja vaihtavat pelisivustoa.

Hyvä ohje tähän on näyttää hahmotelmia pelisivustosta jo suunnitteluvaiheessa projektin ulkopuolella oleville kavereille ja kysyä mielipiteitä ja ajatuksia kuinka helppokäyttöiseltä suunniteltu sivusto vaikuttaa.

Pelisivustoa on kuitenkin paljon helpompi muuttaa suunnitteluvaiheessa kuin myöhemmin, kun sivusto on jo julkaistu. Toinen hyvä ohjenuora tähän on: Mikäli sivusto vaatii vierailijoilta ajattelua, se on tehty liian monimutkaisesti.

  1. Design ja ulkoasu

Kuten ylemmässä kohdassa jo käytiin läpi, sivuston tulee olla äärimmäisen helppokäyttöinen, joten design ja ulkoasu ei voi olla liian monimutkaista. Sen sijaan, designin ja ulkoasun tulee olla pelisivustoilla miellyttävää ja ajatonta, jotta pelaajat viihtyvät sivustolla pitkiäkin aikoja ja haluavat myös palata pelien ääreen.

Mikäli ulkoasu on hyvin räikeää ja voimakasta, pelejä ei hyvin todennäköisesti viihdy kauaa pelata. Hyvä sääntö on pelisivustoa suunnitellessa näyttää ulkoasua ja designia ystäville ja kysyä mielipiteitä. Ajattomuuteen ja loistavaan designiin kannattaa katsoa mallia niitä hyvin tekeviltä brändeiltä, kuten Marimekko – tai kenties SUPERCELL.

Näiden kolmen ohjeen avulla tulet varmasti kehittämään mahtavan pelisivuston vuotta 2019 ajatellen!

*Artikkeli julkaistu palkkiota vastaan*

Posted on 26.11.2018 in Yhteistyö

Share the Story

Back to Top