Digitaalinen maksaminen helpottuu jatkuvasti

Monessa maassa tehdyt, useat eri kuluttajatutkimukset osoittavat, että kiinnostus digitaalisia maksuja kohtaan kasvaa edelleen, myös uusilla aloilla, kuten ”osta nyt, maksa myöhemmin” -diileissä ja kryptovaluutassa.

Yleensä yritykset pitävät maksuja vain yhtenä asiakaskontaktin muotona, mutta teknologian valtava muutos on osoittanut, että sähköiset maksut luovat yrityksille paljon mahdollisuuksia kasvaa nopeammin. Jatkuvan teknisen kehityksen ansiosta digitaaliset maksut ovat kokeneet äkillisen vallankumouksen. Sähköisen maksujärjestelmän avulla sinun ei tarvitse käydä usein pankissa tallettamassa maksuja.

Uusi teknologia, jota ohjaavat asiakkaiden odotukset käyttökokemuksen suhteen, ja muutokset asiakkaiden käyttäytymisessä voivat olla suuri haaste sinulle rahoituspalvelujen tarjoajana. Digitalisaation ja uuden teknologian tarve ei vaadi vain investointeja ja prosessien muuttamista, vaan se kehottaa sinua asettamaan asiakkaasi etusijalle.

Mitä digitaaliset maksut ovat?

Digitaalinen maksu on rahan tai digitaalisen valuutan siirto tililtä toiselle käyttämällä digitaalisia maksutekniikoita, kuten mobiililompakoita tai mobiilimaksusovelluksia ,mutta myös verkkopankkimaksuja. Digitaalisista maksuista voidaan käyttää myös nimitystä sähköiset maksut.

Sähköisistä maksuista on nopeasti tullut saumattomia, pikaisia ja yksinkertaisia tapoja suorittaa maksuja. Monet yritykset eivät kuitenkaan ole vielä hyväksyneet sähköisiä maksuja, koska eivät tiedä niistä paljoakaan ja pelkäävät niiden olevan monimutkaisia. Tässä artikkelissa keskustelemme kanssasi sähköisten maksujen eduista ja näytämme myös, miten se voi olla paras vaihtoehto yrityksellesi.

Esimerkki digitaalisista maksuista: Talletukset Pelisivuille

Loistava esimerkki digitaalisen markkinoinnin ja maksujen johtavista aloista on kasinoala, vaikka se ei Suomessa kovin suurta olekaan. Netissä toimivat pelisivustot ovat kuitenkin maailmalla varsin suosittuja ja koska ne toimivat kokonaan verkossa, tarvitsee niiden kehittää jatkuvasti palveluitaan paremmiksi. Näin myös erilaiset digitaaliset maksut on hoidettava mahdollisimman helposti ja nopeasti. Lisää tällaisten sivustojen toiminnasta voit lukea täältä.

5 hyötyä sähköisten maksujen käytöstä

Jokaisen yrityksen on ylläpidettävä suurempaa kassavirtaa toimiakseen sujuvasti. Siksi monet yritykset ovat alkaneet kallistua hyväksymään maksunsa sähköisesti. Sähköiset maksujärjestelmät voivat auttaa yrityksiä säästämään aikaa ja rahaa, sillä niiden avulla on mahdollista käsitellä maksut nopeasti.

Sähköisten maksujärjestelmien avulla voit myös tehdä käteishakemuksia välittömästi ja voit täsmäyttää taloustietosi erittäin tarkasti. Tämä poistaa kirjanpitovirheet ja auttaa sinua pitämään kirjanpitosi selkeämpänä. Sähköisen maksuratkaisun käytön edut eivät kuitenkaan rajoitu vain tähän, vaan tässä on joitakin sähköisten maksujen keskeisiä etuja:

1. Välittömät rahansiirrot

Sähköiset maksut ovat paljon nopeampia kuin perinteiset maksutavat. Verkkomaksujen tapauksessa sinulla ei ole mitään ajallisia tai paikallisia rajoitteita. Voit helposti suorittaa maksuja milloin tahansa mistä tahansa päin maailmaa.

Sähköisten maksujärjestelmien ansiosta ei enää tarvitse käydä pankissa maksamassa. Nyt asiakkaidesi ei tarvitse tuhlata aikaansa pankkien pitkissä jonoissa seisomiseen. He voivat helposti maksaa sinulle sähköisen maksusovelluksen avulla.

2. Korostunut turvallisuus

Vankoista ominaisuuksistaan huolimatta sähköisistä maksujärjestelmistä ei ole tullut täysin suosittuja kauppiaiden keskuudessa. Valitettavan monet yrittäjät käyttävät edelleen samoja vanhoja menetelmiä maksujen hyväksymiseen. Tämän vuoksi he menettävät mahdollisuuden palvella enemmän asiakkaita.

Sähköiset maksujärjestelmät tarjoavat useita tapoja turvata maksut, kuten salaus, SSL jne. Nyt asiakkaidesi ei tarvitse syöttää korttitietojaan joka kerta, sillä he voivat tallentaa korttitietonsa tai suorittaa maksutapahtumat käyttämällä kertakäyttösalasanaa.

3. Parempi asiakasmukavuus

Sähköisten maksujen avulla voit tarjota asiakkaillesi kätevän maksukokemuksen, joka antaa asiakkaillesi mahdollisuuden ostaa tavaroita luotolla. Digitaalisten maksutapojen avulla voit tarjota heille myöhemmin maksamisen mahdollisuuden. Sen sijaan, että lähettäisit asiakkaillesi jatkuvia maksumuistutuksia, voit kerätä rahat automaattisesti tietyn ajan kuluttua. Kätevää, eikö totta?

4. Säästöt käsittelykustannuksissa

Jos haluat tarjota maksupalveluja asiakkaillesi, sinun on ensin solmittava sopimus korttiprosessorin kanssa. Käsittelijä tarjoaa sinulle maksuportin käsittelyä varten ja veloittaa vastineeksi sinulta kiinteän kustannuksen. Tämä kustannus on hyvin korkea.

Toisaalta, jos käytät yrityksessäsi sähköistä maksujärjestelmää, sinun ei tarvitse maksaa näin korkeita maksuja. Sinun on vain maksettava palveluntarjoajalle kiinteä tilaus.

5. Pieni varkausriski

Lause ”Käteinen on kuningas” on suosittu yritysmaailmassa, mutta tälläkin kuninkaalla on ollut rajoituksia. Jos käytät käteistä maksujen vastaanottamiseen asiakkailta, on mahdollista, että se voidaan varastaa. Myös käteisen tallettamisessa pankkitilillesi on toteutettava korkeat turvatoimet.

Tätä riskiä voidaan kuitenkin vähentää, jos käytät yrityksessäsi turvallista sähköistä maksujärjestelmää. Sitä käyttämällä sinun ei tarvitse huolehtia maksutietoistasi. Saat helposti tarkat tiedot kaikista maksutapahtumista päivän päätteeksi.

Muita hyötyjä

Korona-pandemian aikana ihmiset ovat alkaneet keksiä keinoja välttää ihmiskosketusta, jotta he eivät joutuisi koronaviruksen tartuttamiksi. Tästä johtuen kosketuksettomien maksujen tarve on vain kasvanut.

Voit käyttää yrityksessäsi kontaktittomia kassapäätteitä, joilla voit välttää ihmiskosketuksen. Tässä järjestelmässä maksunsaajan tarvitsee vain pitää puhelintaan lähellä päätelaitetta, ja maksu käsitellään automaattisesti. Voit myös antaa asiakkaillesi mahdollisuuden suorittaa maksuja QR-koodien tai kertakäyttösalasanojen (OTP) avulla.

Läpinäkyvyydestä tulee olennainen tekijä, kun kyse on maksuista. Ja kun käytät digitaalista välinettä maksujen hyväksymiseen, sinun on tärkeää säilyttää läpinäkyvyys liiketoimissasi. Sähköisten maksujen tapauksessa sinun ei tarvitse huolehtia maksutietojesi tallentamisesta. Voit myös antaa maksutiedot asiakkaillesi etukäteen. Näin sekaannusten mahdollisuus vähenee.

Yhteenveto

Käteismaksutapahtumat ovat alkaneet vähentyä sen jälkeen, kun markkinoille on otettu käyttöön sähköinen maksujärjestelmä. Tämä tarkoittaa, että pienyritysten on alettava käyttää uusinta teknologiaa, jotta ne eivät joutuisi kilpailijoiden ohittamiksi.

Tällaiset helppokäyttöiset palvelut vaativat kuitenkin kitkatonta turvallisuutta: asiakkaiden suojaaminen on asiakaskokemuksen digitalisoinnin olennainen kulmakivi.

Posted on 12.4.2022 in Yhteistyö

Share the Story

Back to Top