Pienlainaa netistä joulujuhliin: Näin järjestät joulujuhlat verkossa

Juhlat tuovat hauskuutta, väriä, valoa ja keveyttä arkeen. Joskus juhlien järjestäminen ei tosin ikävä kyllä vain ole mahdollista. Etenkin näin vuonna 2020 suurien kokoontumisten järjestäminen tuntuu epätodennäköiseltä ja hankalalta.

Jos asut kaukana perheestä ja ystävistä tai etsit uusia tapoja ottaa yhteyttä, juhlien järjestäminen verkossa voi olla hyvä idea. Verkkojuhlat auttavat pitämään yhteyttä läheisiin ja ystäviin, millä taas on suora vaikutus mielenterveyteen ja onnellisuuteen. Ihmiset tarvitsevat sosiaalisia kanssakäymisiä ja jos juhlien järjestäminen ei nyt tällä hetkellä onnistu, ei syytä huoleen.

On olemassa monia erilaisia nerokkaita tapoja järjestää juhlia. Esimerkiksi joulujuhlien järjestäminen onnistuu helposti ja hauskasti netin kautta. Voitte pelailla pelejä, syödä, juoda, laulaa, tai vaikkapa katsella elokuvia verkkojuhlissanne.

Erilaisia tapoja järjestää juhlat

Joulu ei siis suinkaan ole peruutettu. Virtuaalitapahtumien avulla voimme keskittyä vähemmän juhlien sisustukseen ja juhlia aivan uusilla tavoilla, jotka säästävät paitsi rahaa, myös energiaa. Sinulta menee vähemmän aikaa ja rahaa esimerkiksi juhlatilan koristeluun. Jos etsit pientä rahallista avustusta joulujuhliesi järjestämiseen, pienlaina netistä voi olla hyvä vaihtoehto.

Juhlavieraiden lukumäärä on varsin tärkeä ja varteenotettava tekijä, jota tulisi harkita tarkkaan verkkojuhlien järjestämistä. Millaisia juhliin osallistuvien ihmisten persoonat ovat? Tykkäävätkö he hiljaisista keskusteluista, vai ovatko he kenties ulkospäinsuuntautuneita ja tykkäävät olla äänessä? Mitä suuremmat verkkojuhlat, sitä vaikeampi niiden aikana on päästä ääneen ja sitä suuremmalla todennäköisyydella verkkojuhlissa on hauskan kaaosmainen tunnelma. Jos vieraasi pitävät rauhallisista keskusteluista, kannattaa vieraita kutsua juhliin vain muutama.

Verkkojuhlien isännöintiin on nykyään tarjolla monia erilaisia helppokäyttöisiä palveluita.

Aivan ensimmäiseksi sinä ja vieraanne tarvitsette ennalta sovitun paikan, jossa tavata. Ei huolta – tämä ei ole niin monimutkaista kuin voisi luulla.

Jos lähetät kutsun vieraille vaikkapa ihka oikean postikortin tai elektronisen tervehdyksen muodossa, voit jakaa juhlien sijainnin ja videolinkin kutsussa. Monet yritykset tarjoavat ilmaisia vaihtoehtoja verkkojuhlien järjestämiseksi.

Näistä suosituin on palvelu nimeltä Zoom. Käyttääksesi Zoomia sinun ja vieraidesi on ladattava sovellus ja luotava ilmainen tili. Voit kutsua tapahtumaan jopa 100 ihmistä, eli todella suuretkin juhlat on mahdollista järjestää. Jos kyseessä on suuri tapahtuma, on aikaa tosin rajatusti: juhlat voivat kestää vain 40 minuuttia. Jos kyseessä on pienet juhlat eri alle viiden ihmisen kokoontuminen, on aikaa rajattomasti.

Linkki on todella helppo lisätä juhlakutsuun. Zoom sallii sinun myös käyttävän pehmentäviä suodattimia jotka pehmentävät kuvanlaatua.

Erilaisia sovelluksia

Toinen varsin toimiva ja suosittu ratkaisu on Google Hangouts, johon pääset Google-tilisi avulla. Voit viettää jopa 25 vieraan juhlat tässä palvelussa. Voit keskustella videopuhelulla työpöydällä tai käyttämällä älypuhelimille suunnattua sovellusta.

Jos suunnitelmissasi on pienemmät joulujuhlat, FaceTime voi olla tähän varsin helppo ja nopea ratkaisu. Pienempien kokoontumisten järjestämiseksi aseta vain päivämäärä FaceTime-sovellukseen, jonka löydät viesteistä tai FaceTime-sovelluksesta.

Netflix on hiljattain tuonut markkinoille uuden sovelluksen, jonka avulla voit synkronoida elokuvasi tai sarjasi ystäviesi kanssa ja viettää leffaillan etänä. Tämä toiminto sisältää myös ryhmäkeskustoiminnon, jotta voitte jakaa mielipiteitänne elokuvasta ilman, että joudutte keskeyttämään elokuvan. Miksipä et loisi vaikkapa hauskasti suunniteltua ja jouluista elektronista kutsua leffailtaan, ja lähettäisi kutsua sähköpostitse? Mainitse kutsussasi vain päivämäärä ja kellonaika, jotta voitte hypätä elokuvien ihmeelliseen maailmaan yhdessä samalla, kun olette fyysisesti eri kohteissa. Netflix Party vaatii vain yhden henkilön tilin, joten sen käyttöönotto on varsin helppoa ja vaivatonta. Tämä tekee sovelluksesta loistavan vaihtoehdon, jonka avulla on helppo toteuttaa ikimuistoinen ja jouluinen leffailta vaikkapa isovanhempien tai muiden vähän vanhempien sukulaisten kanssa.

Posted on 27.11.2020 in Yhteistyö

Share the Story

Back to Top