Miten parannat B2B-myyntiä sähköpostimarkkinoinnin avulla

Kuvan lähde: Yrityksiltä yrityksille

Helpoin ja yksi tehokkaimmista myyntistrategioista toteutettavaksi on sähköpostimarkkinointi. Se on hyödyllinen sellaisille yrityksille, jotka myyvät kuluttajille. Myös yritykset, jotka myyvät toisille yrityksille, voivat toki hyödyntää sitä. Oikein tehtynä, se voi viedä sinut oikeille markkinoille ja helpottaa sinua saamaan lisää myyntiä. Jos haluat ymmärtää kuinka sähköpostimarkkinoinnin voi optimoida tuottamaan enemmän myyntiä – ja jos haluat parantaa yrityksesi B2B-myyntiä, suosittelemme tututumaan tarkemmin tähän artikkeliin, joka sisältää vinkkejä siihen miten parantaa sähköpostimarkkinointia.

Sähköpostipalvelimen valitseminen

Sähköpostipalvelin tarkoittaa sähköpostien säilytystä, lähetystä ja vastaanottamista suoraan palvelimelta, joka sisältää sähköpostitilin. Käyttämällä tätä palvelua voit tehdä yrityssähköpostista ammattimaisemman. Voit käyttää omaa verkkotunnusta sähköpostiosoitteen loppupäätteenä, kuten suurin osa muista yrityksistä (mm. nettikasino ja uhkapelinettisivut) tekeekin. Onkin erittäin tärkeää, että olet valinnut ja kirjautunut erinomaiseen sähköpostipalvelimeen, ennen kuin aloitat sähköpostimarkkinointi kampanjan.

Kohdeyleisön tunnistaminen

Kohdeyleisö on sellainen ihmisjoukko, jolle yritys aikoo myydä tuotteitaan tai palveluitaan tietyllä tavalla. Kuitenkin, jos teet B2B-markkinointia, kohdeyleisö on enemmän mitä todennäköisemmin jo valmiiksi teemaan perehtynyt yritys tai yhteisö. Henkilöasiakas ei nimittäin välttämättä tiedä tarkkaan mitä hän on etsimässä, mutta yritykset tietävät aina hyvin tarkkaan sen mitä he ovat kulloinkin etsimässä. Asiakkaat analysoivat tarpeensa ennen kuin he päättävät mitä ostavat. Ennen tuotteen tai palvelun ostamista, he aikovat vertailla tarkkaan tuotteen laatua ja hintaa, siihen mitä muut yritykset tarjoavat.

Monikanavaisen kokemuksen luominen

Monikanavainen sitoutuminen on sellainen strategia, joka auttaa sinua hallitsemaan monia kosketuspintoja yhdestä kontrollikohdasta voidaksesi tarjota saumattoman kokemuksen asiakkaillesi. Näin varmistetaan se, että asiakkaat saavat aina saman yhtenäisen kokemuksen ja viestin kun käytetään monia eri kanavia. Kun strategia toteutetaan sähköpostimarkkinoinnin kautta, voidaan analysoida sitoutumista markkinointisuppilon yläosasta pohjaan asti. Tällä voidaan luoda perusta sähköpostiviestintästrategialle.

Aiheen ja otsikon tarkistaminen

Vakuuttavan sähköpostin otsikon ja aiherivin luominen auttaa kasvattamaan viestin avaamismäärää. Varmista että sähköpostin otsikko ja aihe ovat optimoituja. Persoonallisen kosketuksen lisääminen sähköposteihin vastaanottajan nimen mainitsemisen tai emojin lisäämisen muodossa auttavat tekemään sähköpostista muistettavan. Lisäksi, voit hyödyntää ihmismieltä, jonka avulla on mahdollista laatia luova otsikko koskettavuuden menettämisen pelosta huolimatta. Jos olet lähettämässä sähköpostia, älä epäröi lisätä ”tämä on viimeinen mahdollisuus” tai ”viimeiset tunnit” -ilmaisuja.

Oikean sisällön tarjoaminen

Sähköpostin sisältö on yksi tärkeimmistä osasista itse markkinointi sähköpostin osalta. Varmista se, että toimitat oikeanlaisen sisällön – varsinkin jos kyseessä on mainosviesti. Ongelmanratkaisu voi olla loistava idea laatiessasi tarkoituksellista sisältöä. Toisin sanoen, sinun täytyy olla varma siitä, että tutkit kohdemarkkinan kattavasti ja olet varma ettet ole ratkaisemassa sellaista ongelmaa, jota ei ole olemassa.

Mittaa keskeisiä suoritus indikaattoreita

Monia keskeisiä suoritusindikaattoreita käytetään arvioimaan yrityksen onnistumistasoa sen tavoitteiden ja päämäärien saavuttamisessa. Mittaamalla KPI:tä (Key Performance Indicator), yritys voi tunnistaa, mitkä sen paikoista suoriutuvat hyvin ja mitkä puolestaan vaativat parannusta. Voit tehdä tämän pitämällä kirjaa itse sähköpostimarkkinointikampanjoiden suorituskyvystä.

Posted on 27.6.2022 in Yleinen

Share the Story

Back to Top