Miksi yrityksesi kannattaa priorisoida kyberturvallisuus?

Digitalisaatioprosessin kehittymisen myötä myös hakkeroinnin on havaittu lisääntyneen. On tuskin yhtään yritystä, joka ei olisi kokenut järjestelmään ladattujen tiedostojen sisältämän viruksen tai hyökkääjän yritystä päästä käsiksi järjestelmän suojattuihin tiedostoihin.

Olipa kyse isoista tai pienistä yrityksistä, kaikki firmat, jotka ovat laiminlyöneet kyberturvallisuutta, ovat nyt tämän ongelman edessä ja kohtaavat hirvittäviä ongelmia kyberrikosten johdosta, jos niin sattuu käymään. Tämä voi olla vain yksi monista syistä, miksi yritysten pitäisi priorisoida kyberturvallisuus.

Lukuisat muut syyt auttavat tukemaan ajatusta kyberturvallisuuden priorisoinnista yrityksissä.

Kyberturvallisuus on olennaista kryptovaluutalle

Kyberturvallisuus on elintärkeää lähes kaikilla eri aloilla. Olet varmasti kuullut kryptovaluutan digitaalisista muodoista ja siitä, miten sillä on valta muuttaa finanssialan tulevaisuutta koko maailman laajuisesti. Kryptovaluuttojen käytön lisääntyessä myös kyberrikosten riski kasvaa.

Se, että kryptovaluutta tekee transaktioista maksuttomia ja poistaa välikädet, tarkoittaa, että se on erinomainen mahdollisuus kyberhyökkäyksille. Useiden eri kryptovaluuttojen, kuten Dogecoin, avulla voit jopa tehdä transaktioita verkossa. Itse asiassa sinua saattaa ehkä kiinnostaa tämänhetkinen Dogecoin kurssi, ja se kannattaakin tarkistaa ennen ostoksen tekemistä.

Mahdollinen kyberhyökkäys voi aiheuttaa sen, että käyttäjä menettää joka pennin. Siksi kyberturvallisuus on välttämätöntä ja siihen tulisi kiinnittää erityistä huomiota.

Tietoturva on olennaista

Jokainen yritys sisältää sille tärkeää tietoa. Se sisältää asiakkaisiin liittyviä yksityisiä ja luottamuksellisia tietoja sekä yrityksen henkilökunnan henkilötietoja, joita heidän ei tule jakaa kenellekään. Jos asiakkaasi jakavat tietoja kanssasi, tämä osoittaa, että he luottavat sinuun sen suojaamisessa. Myös yrityksen kannalta näiden tietojen vuotaminen on rikollista ja siksi sen onkin varmistettava kaikkien näiden tietojen ehdoton turvallisuus.

Jos tietoja kuitenkin vuotaa, myös yhtiön maine romahtaa ja aiheuttaa sille merkittävää vahinkoa. Myös asiakkaiden menettämisen uhka on suuri, sillä he eivät pysty enää luottamaan yritykseen kuten ennen. Kyberturvallisuuskäytäntöjen käyttäminen voi auttaa arvioimaan toimenpiteen tehokkuutta.

Kyberhyökkäykset tulevat kalliiksi

Yritykset luulevat joskus selviävänsä kyberhyökkäyksestä, mutta ne kieltäytyivät oppimasta, että kyberhyökkäykset ovat kalliita. Tietoturva-aukon hinta yhdistettynä toipumisen ja maineen vahingoittumisen kustannuksiin on aivan liikaa.

Yksi syy siihen, miksi kyberrikolliset hyökkäävät eri yrityksiin, on se, että yritykset laiminlyövät yhä enemmän niiden kyberturvallisuutta. Kyse ei suinkaan ole yrityksen kustannuksista, vaan ennemminkin hinnasta ja maineesta aiheutuvista vahingoista, jotka ovat haitallisia liiketoiminnalle.

Etätyöskentely on nousussa

Kun yritykset nyt omaksuvat erilaisia toimintatapoja, etätyö on nyt suosiossa. Tämä tarkoittaa, että ihmiset voivat työskennellä mukavasti ja eri laitteilta. Kaikki tämä viittaa siihen, että etätyö lisää mahdollisten kyberhyökkäysten määrää.

Vaikka tämä on saattanut huomattavasti lisätä yksilöiden tuottavuutta, se ei tarjoa turvallisuuden tasoa, joka voisi olla läsnä toimistossa työskennellessä. Joku saattaa altistaa laitteensa haavoittuvuuksille, jos laite on liitetty suojaamattomaan verkkoon.

Tätä kyberrikolliset etsivät. Se tarjoaa heille mahdollisuuden tehdä erilaisia sähköpostihuijauksia, joita he saattavat kohdistaa työntekijöihin ja siitä sitten yrityksiin — eli tässä toinen vahva syy priorisoida kyberturvallisuutta.

Tietojenkalastelusähköpostien lisääntyminen

Yritysten työntekijöille lähetettävien tietojenkalastelusähköpostien määrä on lisääntynyt. Ymmärtämättä sitä, kuinka haitallista se voi olla, työntekijät avaavat sähköpostit ja joutuvat sitten huijatuiksi.

Yksi tietojenkalastelusähköposti voi johtaa lukuisten työntekijöiden ja asiakkaiden yksityistietojen vuotamiseen, joka voi maksaa huikeita summia rahaa. Kyberturvallisuus tulisi priorisoida tarjoamalla työntekijöille riittävä koulutus, jonka avulla he voivat tunnistaa mahdollisen tietojenkalastelusähköpostin ja ilmoittaa siitä ajoissa.

Tärkeimmät päätelmät

Nämä ovat vain muutamia tehokkaimpia ja olennaisimpia syitä, jotka osoittavat, miksi yrityksen pitäisi keskittyä kyberturvallisuuden priorisointiin. Kyberturvallisuuden asentaminen voi tulla hyvin kalliiksi, mutta mahdollisen kyberhyökkäyksen jälkiseuraukset ovat suuremmat kuin voi kuvitella.

Posted on 7.7.2021 in Yhteistyö

Share the Story

Back to Top