Kesällä tehdään paljon erilaisia asioita ulkona

Kesällä on mukavaa puuhastella kaikenlaista kivaa ja viettää paljon aikaa ulkona. Lämpimien ilmamassojen ja luonnon heräämisen myötä voi ulkosalla viettää enenevässä määrin aikaa. Lämmin sää ja kesäkausi avaavat myös paljon sellaisia paikkoja, jotka eivät talviseen aikaan ole auki. Mitä kaikkea kivaa kesällä voi sitten tehdä ja mitä ehdottomasti kannattaa tehdä, joita pimeyden ja loskan keskellä on sitten mukava muistella? Kesällä voi nimittäin mökkeilyn ja grillaamisen lisäksi tehdä paljon muuta kaikkea kivaa.

Ota vuorokauden öiset tunnit (välillä) käyttöön

Tekeepä kesällä sitten mitä vaan, niin se kannattaa ehdottomasti toteuttaa ulkona – kuten esimerkiksi pitkään valvominen. Aurinko ei pisimmillään laskeudu pois näkyviltä koko päivänä, joten mikä olisikaan parempi aika valvoa koko kesäyö? Vaihtoehtoisesti, jos tunnistat olevasi enemmän aamuvirkku kuin yökukkuja, kannattaa kesällä herätä ihastelemaan auringonnousua ja ottaa siitä kauniista hetkestä vaikkapa valokuva. Auringonnousua voi ihastella termoskupillisella kahvia ja tuoreilla leivonnaisilla.

Aamulla voi myös virkistää itseään ehdottomasti aamu-uinnilla. Mikä olisikaan tehokkaampi herätyskello kuin pulahtaa virkistävään veteen heti sängystä nousemisen jälkeen. Toisaalta kaikki eivät välttämättä välitä uimisesta, mutta jos jokin asia on suotavaa kesällä tehdä, niin on suositeltavaa kastaa ainakin kerran varpaat johonkin kotimaan tuhansista vesistä. Varpaiden kastaminen voi parhaimmillaan tuntua yhtä jännittävältä kuin uudet kasinot. Ei ole siis mitään syytä jättää tätä kesäpuuhaa kokeilematta.

Ulkona voi ehdottomasti viettää myös kokonaisia öitä. Se on nimittäin yksi ikimuistoisimmista kesäkokemukista pystyttää teltta vaikka omalle kotipihalle ja nukkua siellä. Siinäpä on samalla hauska yhteinen kokemus myös lasten kanssa, kun viettää yön teltassa koko perheen voimin. Kaupan päälle saa myös valmistelevaa kokemusta siitä, voiko perheen kesken lähteä telttailemaan ylipäätään. Mikäli omassa pihapiirissä ei ole mahdollista telttaa pystyttää, voi sitä harrastaa niin lähimetsässä kuin myös luonnonpuistossa.

Pikkurahalla puuhastelua

Kesällä voi mukava tehdä juttuja, joita voi tehdä ilman rahaa – tai vastaavasti hyvin pienellä budjetilla. Kesällä voi nimittäin syödä luonnosta marjoja, kuten vaikka ahomansikoita. Marjojen metsästykseen voi myös yhdistää mukaan pidempiä metsäretkiäkin. Mikäli ei syystä tai toisesta halua metsään asti mennä, on piknik mahdollista järjestää missä tahansa luonnon helmassa. Retket ja piknikit ovat hyvä tapa nauttia ulkoilmasta ja luonnon läheisyydestä. Lasten kanssa voi helposti keksiä pientä tekemistä, kuten esimerkiksi leijan lennättäminen, hiekkalinnojen rannalla rakentaminen, saippuakuplien puhaltelu sekä trampoliinilla hyppiminen tai taideteoksien piirtäminen katuliiduilla.

Kaikki irti kesälajeista

Lämpimään aikaan on kiva pelailla ja harrastaa ulkona. Kestosuosikkeja vuodesta toiseen ovat erilaiset pihapelit, kuten mölkky, kyykkä ja muut vastaavat. Ne sopivat päivän tai illan viettoon ja ovat sopivia kaikenikäisille pelaajille. Unohtamatta myöskään tikanheittoa, sulkapalloa ja pihapalloilulajeja. Niiden lisäksi kesällä on mukava harrastaa muita vastaavia kesälajeja, kuten golfia, frisbeegolfia, maastopyöräilyä, pyöräilyä ja uintia. Niiden parissa tulee kuntoiltua ja auringonvalon hyödyistä nauttiminen samassa paketissa. Kuntosali ja muut treenit voi myös tarvittaessasiirtää ulkosalle.

Tietyt paikat ovat vain kesäisin auki

Kesäkaudella kannattaa ehdottomasti vierailla paikoissa, jotka ovat vuoden aikana rajoitetusti auki. Näihin kuuluvat esimerkiksi erilaiset teema- ja huvipuistot sekä vesipuistot. Kyseisissä paikoissa saa päivän mukavasti kulumaan, oli sitten pienemmällä tai suuremmalla porukalla liikenteessä. Erilaisia huvittelupuistoja löytyy paljon eri tyyppisiä, joten tekemistä varmasti riittää kaikille vesipedoille, aikuisista perheen pienimpiin saakka. Nykyisin on myös sellaisia teemapuistoja, joista löytyy urheilullisiakin haasteita, kuten vaikkapa erilaiset kiipeilypuistot.

Kesämuistot auttavat talven keskellä

Kesällä on suositeltavaa kerryttää lämmön, valon ja D-vitamiinin lisäksi mukavia muistoja, joiden avulla jaksaa taas vuoden pimeimmän ajan ylitse. Kesällä on siis mukava ottaa vaikka vain kirja mukaan ja mennä lähipuistoon lukemaan. Pienistä asioista nauttiminen onkin lopulta kaikkein parasta.

Posted on 27.7.2020 in Oletus

Share the Story

Back to Top