Ideoita Tyhy-päivään kaikenlaisille tiimeille

Ideoita Tyhy-päivään

Tyhy-päivä on virkistyspäivä, jonka tavoitteena on edistää työhyvinvointia ja työkykyä. Virkistyspäivän ohjelmaan kuuluu aina yhdessäoloa jossain muodossa; usein tiimiaktiviteetteja, uuden oppimista ja tavallisuudesta poikkeavaa tekemistä uusissa ympyröissä.

Vaikka työhyvinvointia rakennetaan arjessa ja hyvässä työyhteisössä panostetaan jatkuvaan työkyvyn ylläpitoon, onnistunut tyhy-päivä tukee mitä parhaiten jokapäiväistä tekemistä. Erilaisessa ympäristössä työkavereista voi oppia uusia puolia ja kaukaisemmatkin kollegat tulevat tutuksi. Päivän jälkeen tiimi pursuaa luovuutta, ideoita ja yhteishenkeä!

Ideoita tyhy-päivään kaiken kokoisille tiimeille:

Tyhy-päivän tavoitteisiin ja budjettiin sopivia ideoita kannattaa pallotella hyvissä ajoin. Yrityskulttuuri, tyhy-päivän ajankohta ja se, kuinka kauas työpaikalta ollaan valmiita matkustamaan, vaikuttavat osaltaan päivän ohjelmaan. Kun päivän raamit ovat selvillä, on aktiviteettien valinnan ja käytännön järjestelyjen vuoro. Tapahtumiin erikoistuneilta sivuilta löytyy vinkkejä ja ideoita tyky-päivään ja tyhy-päivään sopivaa ohjelmaa.

Oli tiimi tai työyhteisö suuri tai pieni, ihmisten erilaiset tarpeet ja toiveet on hyvä ottaa huomioon. Vinkki: ota ainakin osa tiimiä tai henkilökuntaa mukaan päivän suunnitteluun ja onnistuminen on taattu!

Panosta yhteiseen tekemiseen

Menoa ja meininkiä kaipaavan tyhy-päivä voi sisältää urheilua missä tahansa muodossa. Varsinkin joukkueaktiviteetit toimivat hyvin, sillä yhdessä tekeminen, ongelmanratkaisu ja leikkimieliset kilpailutilanteet hitsaavat tiimiä yhteen. Tyhy-päivä on myös hyvä tilaisuus kokeilla jotain ihan uutta: esimerkiksi kuplafutis, köysiseikkailu, sirkuskoulu tai pelipäivä Nerf Areenalla voivat olla monelle uusia ja jännittäviä aktiviteetteja.

Myös purjehdusreissu, kaupunkisuunnistus tai vaikka pakohuonepeli kannattaa pitää vaihtoehtojen listalla, jos varsinainen urheilu ei nappaa, mutta aktiivinen yhdessäolo kiinnostaa.

Anna tiimille mahdollisuus rauhoittua

Kiireisen arjen keskellä tyhy- tai tyky-päivän päätavoite voi olla rauhoittuminen. Rentoutua ja rauhoittua voi monella tapaa, aina ohjatusta meditaatiosta joogaan tai hyvinvointiluennosta syvärentoutukseen.

Päivä luonnossa toimii aina, ja etenkin paljon tietokoneella töitä paiskiville tiimeille voi tehdä hyvää päästä luonnon helmaan pienelle vaellukselle tai vain nokipannukahveille. Tutun porukan kanssa myös rento sauna-ilta voi olla erinomaista tyhy-päivän tekemistä!

Valitse kulttuuria tai muuta kehittävää toimintaa

Teatteri, stand up -keikka, konsertti, museokäynti tai muu kulttuuritoiminta ruokkii sielua ja mielikuvitusta. Päivästä voi saada enemmän irti, jos pelkän katselun sijaan koko tiimi saa olla aktivisessa osallistujan roolissa jollakin tavalla. Yhdessä uuden luominen tai käsillä tekeminen nostattaa yhteishenkeä ja saa aikaan onnistumisen tunteita. Tähän toimii mainiosti improtyöpajat, keramiikkakurssit, lasinpuhallus, kokkikoulut, maalaus- ja kukkaworkshopit tai vaikka yhteinen jammailu musiikkistudiossa.

Myös alaan liittyvät tapahtumat, messut, luennot ja koulutukset voivat toimia osana tyhy-päivää, mutta usein on hyvä irtautua työkuvioista yhdessä tiimin kanssa.

Posted on 21.4.2023 in Yhteistyö

Share the Story

Back to Top