Asioita joita voi tehdä vain Tallinnassa

Viron pääkaupunki Tallinna on uskomattoman jännittävä ja eläväinen kaupunki. Arkkitehtuurisista ihmeistä luonnonkauneuteen, jokaiselle löytyy jotakin tutkittavaa. Olitpa sitten kulttuurin ystävä tai ulkoilmaihminen, tällä sivulla käymme läpi mielenkiintoisempia aktiviteetteja Suomenlahden toisella puolen.

Kulttuuriin voi tutustua kävellen

Tallinna sijaitsee vain muutaman tunnin laivamatkan päässä Suomesta, joka onkin yksi syy, miksi kaupungissa käy niin paljon suomalaisia turisteja. Kaupunkiin on hyvä tutustua kävellen, näet siten lyhyessä ajassa joitakin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Sen lisäksi voit tutustua Viron historiaan ja kulttuuriin vierailemalla ikonisissa paikoissa, kuten Toompean kukkulalla ja Aleksanteri Nevskin katedraalissa.

Vanhassakaupungissa kierteleminen on yksi Tallinnan suosituimmista aktiviteeteista. Vanhastakaupungista löydät kauniita mukulakivikatuja ja keskiaikaista arkkitehtuuria, joka on säilynyt hyvin sen jälkeen, kun Tallinna julistettiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1997. Älä unohda käydä Raekoja Platsilla (Raatihuoneentori), se on ollut olemassa ainakin vuodesta 1404 lähtien. Ihaile myös näkymiä Toompean linnasta sen historiallisen viehätyksen vuoksi tai osallistu tapahtumiin Vapauden aukiolla (Vabaduse Väljak).

Tallinnassa on aina jotain meneillään, musiikkifestivaaleista taidenäyttelyihin. Vuosittainen Laulujuhla järjestetään joka heinä- tai elokuu, ja siellä juhlistetaan virolaisia kansanlauluja suurilla ulkoilmakonserteilla. Keskiaikainen Vanhankaupungin päivät -festivaali (Vanalinnapäevad) puolestaan järjestetään joka vuosi pääsiäisviikonloppuna. Siellä on värikkäitä paraateja, katunäytöksiä ja historiallisia näytöksiä upeissa maisemissa.

Taidetta ja veistoksia

Taiteen ystäville Tallinnassa riittää tekemistä. Kalamajan kaupunginosan luova keskus on täynnä paikallisten taiteilijoiden gallerioita ja työhuoneita. Taidemuseo (Kunstimuuseum) on yksi Viron tärkeimmistä näyttelytiloista, jossa on esillä sekä virolaista että kansainvälistä taidetta. Kun olet tutustunut tähän kaupunginosaan, suuntaa Vabaduse Valjakin aukiolle, jossa voit ihailla paikallisten taiteilijoiden, kuten August Weizenbergin tai Eduard Olen, upeita veistoksia.

Varmista lopuksi, että vierailet joissakin kulttuurikohteissa, kuten Seaplane Harbourissa tai KUMU-taidemuseossa, saadaksesi ainutlaatuisen kokemuksen. Riippumatta siitä, kuinka kauan oleskelet Tallinnassa, aina löytyy mielenkiintoista taidetta katseltavaksi.

Nauti luonnosta ja ruoasta

Myöskään luonnonystävät eivät tule pettymään Tallinnassa. Piritan uimaranta on kesäisin ihana paikka auringonottoon, kun taas Lentosataman ranta tarjoaa upeita merinäköaloja ympäri vuoden. Läheinen Haapsalun suopolku on täydellinen kaikille, jotka haluavat tutustua maaseutuun. Se on täynnä villieläimiä ja tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia lintujen tarkkailuun tai jopa villisian näkemiseen. Jos kaupunkivihreys kiinnostaa sinua enemmän, suuntaa Kadriorgin puistoon, jossa on kiemurtelevia polkuja, joita ympäröivät rehevät lehdet ja monet ulkoveistokset.

Tallinnassa ollessasi älä unohda maistaa paikallisia herkkuja, kuten verivorstia, mustaa leipää ja koivumehua (kadakas). Makeannälkäisten kannattaa napata mukaan kringel. Tämä perinteinen virolainen leivonnainen on täytetty hillolla tai juustolla. Valittavanasi on myös paljon moderneja ruokapaikkoja ja kahviloita, jos haluat jotain aivan muuta kuin koti- ja perinneruokaa.

Vilkas yöelämä

Tallinnassa on kukoistava yöelämä, josta jokainen voi nauttia. Olitpa sitten kiinnostunut myöhäisillan klubeista tai rennommista loungeista, aina on jotain uutta tutkittavaa. Kaupungin keskusta on täynnä pubeja ja baareja sekä suosittuja yökerhoja, kuten Club Hollywood ja Propaganda.

Vanhassakaupungissa sijaitsee myös joitakin Tallinnan suosituimpia klubeja, kuten Von Krahl ja Prive. Jos haluat viettää jännittävän illan, suuntaa trendikkääseen Kalamajaan, jossa on trendikkäitä klubeja, kuten Katusekohvik, ja paikallisia suosikkeja, kuten Sveta Baar. Tai ihaile näkymiä kaupungin yli Telliskivi Creative Cityn kattobaarista.

Jos pidät elävästä musiikista, muista käydä kaupungin jazz-baareissa, kuten Jazz Club DEPOssa tai F-Hoonessa. Jos haluat ainutlaatuisen kokemuksen, käy yhdessä Tallinnan monista karaokebaareista tai kokeile vaihtoehtoista viihdettä, kuten komediaesityksiä tai virtuaalitodellisuuspelejä.

Jos haluat pysyä turvassa illanvieton aikana, muista suunnitella liikkeitäsi etukäteen ja olla koko ajan tietoinen ympäristöstäsi, etenkin jos olet menossa tuntemattomaan paikkaan. Tallinnan yökerhoissa ei myöskään kannata ottaa vastaan juomia tuntemattomilta tai jättää juomaa ilman valvontaa. Tältä sivulta löydät lisää hyödyllisiä vinkkejä ja ajankohtaisia artikkeleja.

Posted on 16.2.2023 in Omat projektit

Share the Story

Back to Top