Vapaudu omistamisesta vertaisvuokrauksen avulla

Vertaisvuokraus on in! 2020-luvun nuoret aikuiset ja aikuiset eroavat huomattavasti vaikkapa 1970-luvun vastaavista. Enää omistaminen ja varmuus eivät ole ne asiat, joita elämässä tavoitellaan. Ennen ihmiset olivat vaikkapa koko työuransa yhdellä työnantajalla ja kodit ja autot pyrittiin maksamaan velattomiksi. Nyt se ei ole enää tärkeä, sillä ihminen haluaa pohjimmiltaan vain nauttia elämästä.

Ei siis ihme, että muuttunut asenneympäristö on muuttunut vertaisvuokraamiseksi ja muun muassa ekologiset arvot tukevat tätä kehitystä. Nykyään omistamisesta voi vapautua vertaisvuokrauksen avulla. Ja omistava luokka voi hyödyntää vertaisvuokrausta ja tienata omaisuudellaan.

Lue tämä artikkeli ja opit mitä vertaisvuokraus on ja miten sinä voit sitä hyödyntää!

Mitä vertaisvuokraus on?

Vertaisvuokraus on tilanne, jossa yksityishenkilö omistaa jotain, jonka hän asettaa vuokralle. Yleensä tämä omistus voi olla esimerkiksi asunto, jolloin sen voi vuokrata vaikka Airbnb:n kautta tai esimerkiksi auto, jonka voi vuokrata vaikkapa sivustolla https://gomore.fi/ .

Airbnb on varmasti meille monille tuttu. Siinä yksityishenkilöt majoittuvat toisten yksityishenkilöiden kotiin lomansa tai matkansa aikana. Omistaja hyötyy tilanteesta, sillä hän voi tienata tyhjällä asunnolla, kun taas vuokraaja vastaavasti löytää itselleen majapaikan, jossa viihtyy ja jonka vuokraamisella tukee yksityisomistajaa.

Vertaisvuokraus on siis periaatteessa tapa vuokrata yksityishenkilöltä yksityishenkilölle. Se tehdään yleensä turvallisuussyistä jonkin yrityksen kautta. Nämä välittäjät ovatkin tärkeitä esimerkiksi juuri asunnon tai auton vuokrauksessa, sillä ne tuovat turvaa maksamiseen ja siltä varalta, että jotain tapahtuu.

Auton vertaisvuokraaminen ei ole ehkä ollut niin suosittua vielä toistaiseksi, mutta nyt se on tullut Suomeenkin. Auton voi vertaisvuokrata useilta netin sivustolta, jotka toimivat välittäjänä.

Miten vertaisvuokrata auto?

Auton vertaisvuokraaminen alkaa sillä, että yksityishenkilö päättää asettaa autonsa vuokrattavaksi. Yleensä tässä on taustalla esimerkiksi se, että oma henkilökohtainen auto seisoo pihassa tyhjänä pitkiä aikoja, sillä käyttöä on vähän. Auton omistus ja olemassaolo kannattaa hyödyntää ja muuttaa tyhjänä seisova auto tulonlähteeksi.

Käytännössä auton vertaisvuokraus tapahtuu niin, että vuokraus suoritetaan netin sivustolta ja kun sopiva auto löytyy ja sen saa varattua, sovitaan tapaaminen auton luokse. Auto tarkistetaan luovutettaessa ja vastaanottaessa ja näin omistaja pystyy varmistumaan siitä, että auton kunto on säilynyt ennallaan.

Miksi vertaisvuokraus on trendikästä?

Vertaisvuokraus on trendikästä, sillä se on ekologista, koska jo olemassa olevia omistuksia pyritään hyödyntämään mahdollisimman tarkasti.

Auton vuokraus on myös loistava tilaisuus käyttää autoa myös sellaisessa elämäntilanteessa, jossa auton omistaminen ei kannata tai se ei ole mahdollista. Toisinaan autoa kuitenkin tarvitsee, sillä Suomessa etäisyydet ovat pitkiä ja esimerkiksi suurempi kauppareissu onnistuu näppärämmin auton avulla.

Auton vertaisvuokraus on tulossa Suomeen ja vertaisvuokrattuja autoja löytyy jo pienemmistäkin kaupungeista. Vertaisvuokraa sinäkin auto yksityiseltä, kun seuraavan koet tarvetta autolle!

Posted on 4.3.2021 in Yhteistyö

Share the Story

Back to Top