Mihin toimiva internet-bisnes oikein perustuu?

Jokainen toimiva nettibisnespolku pohjautuu niin sanottuun käänteisen matematiikan logiikkaan.

Jos haluat tienata x määrän euroja kuukaudessa, tarvitset y määrän asiakkaita, jotka käyttävät keskimäärin z määrän euroja.

Eli:

x €/kk = y määrä asiakkaita per kk * z €/asiakas

Esimerkiksi:

2500 €/kk = 25 asiakasta per kk * 100 €/asiakas

Tai:

1000 €/kk = 50 asiakasta per kk * 20 €/asiakas

Tällainen lähestymistapa muuttaa koko internetmarkkinointialan helpommin omaksuttavaksi ja ymmärrettäväksi. Yllä oleva kaava sisältää itsessään toimivan ansaintamallin kaikkiin mahdollisiin internetissä suoritettaviin toimenpiteisiin.

Luvut ovat toki tapauskohtaisia mutta antavat perspektiiviä siitä, miten itse kaava toimii ja mikä on mahdollista.

Kun käänteisen matematiikan – kaava on omalle kohdalle määritelty, seuraavana askeleena nettimarkkinoijan täytyy tietää se, mistä ja miten saada kävijöitä – eli niin kutsutusti liikennettä.

Liikenteen tuottamiseen verkossa on käytännössä kaksi mahdollisuutta:

    1. Maksullinen eli investointi
    2. Ilmainen

Maksullista liikennettä eli investointiliikennettä tuotetaan erilaisten verkostojen ja sivustojen kautta, joilla on kävijät ja ihmiset jo valmiiksi tuotettuna.

Tällaisia verkostoja ovat mm. Google, Facebook, YouTube tai muut vastaavat suositut sivustot.

Voit hankkia relevantteja kävijöitä omaan tarkoitukseesi sopivalla tavalla maksamalla kyseisille palveluille useimmiten klikkiperusteisesti. Napsautusten hinnat vaihtelevat muutamista eurosenteistä muutamiin euroihin riippuen toimialasta ja mainostajan osaamistasosta.

Voit valjastaa investointiliikenteen käyttöösi hyvinkin nopealla aikataululla, jolloin myös tavoiteltujen tulosten saavuttaminen voi tapahtua ripeästi – jopa vain noin viiden euron päiväbudjetista alkaen.

Ilmainen liikenne on puolestaan useimmiten paljon investointiliikennettä hitaampi prosessi. Koska internet-bisnestä on syytä kuitenkin tehdä pidemmällä tähtäimellä, ilmaisen liikenteen eri muodot on tärkeä laittaa käyntiin heti alusta alkaen.

Photo by Denys Nevozhai on Unsplash

Tähän kategoriaan sisältyvät erilaiset hakukoneoptimointitoimenpiteet, blogi- & foorumimarkkinointi sekä sisältömarkkinointi niin omissa kuin sosiaalisen median kanavissakin.

Jos käytössä oleva budjetti on pieni, on mahdollista päästä nettibisneksen luonnin osalta liikkeelle ilmaisen liikenteen keinojen avulla. Kun nettibisnes tuottaa ensimmäiset euronsa kassaan, on aika aloittaa investointiliikenteeseen sijoittaminen.

Tuotettavan liikenteen ja valitun bisnesmallin ohella, menestykseen tähtäävä nettimarkkinoija tarvitsee vielä yhden pätevyyden onnistuakseen ansaitsemaan elantonsa verkossa. Tämä pätevyys tarkoittaa mahdollisimman korkean sijoitetun pääoman tuottoa (ROI, Return on/of Investment).

Sijoitetun pääoman tuotto nettibisneksen osalta tarkoittaa sitä, että ansaitset mahdollisimman paljon tuloa tuottamastasi liikenteestä. Tällöin maksimoit mahdollisuuden elää mukavampaa ja stressittömämpää elämää suorittamiesi ponnisteluiden perusteella.

Paras ja yksinkertaisin tapa selvittää tätä asiaa tarkemmin on ottaa kaksi esimerkkitapausta vertailtavaksi:

  • Yrittäjä Ylermin toimenpiteiden tuottama ROI on 100% eli jokaisen bisnekseen panostettu euro tuo Ylermin kassaan takaisin kaksi euroa.
  • Bisnespamppu Bosse puolestaan ansaitsee 500% ROI:n ponnisteluilleen. Tämä tarkoittaa siis sitä, että jokainen liiketoimintaan sijoitettu euro tuo viisi takaisin.

Kumpaan malliin itse sijoittaisit rahasi?

Hanki oma ilmainen Verkosta Vapauteen – kirjasi teeman ympäriltä, joka käsittelee neljää eri polkua toimivan internet-bisneksen pyörittämiseksi.

Posted on 12.1.2018 in Omat projektit

Share the Story

Back to Top