Kotitoimiston sisustaminen

Kotona työskentely on erityisesti viimeisen muutaman vuoden aikana kasvanut räjähdysmäisesti. Jo ennen koronapandemian alkua modernit työskentelytavat kuten etätyöskentely nostivat suosiotaan.

Monet yritykset ovat huomanneet suuren parannuksen työntekijöidensä suorituksissa etätyöskentelyn myötä, joten ei ihmekään, että esimerkiksi kotoa työskentely on tullut osaksi työmaailmaa pysyvästi. Monet yritykset huomasivat suuren muutoksen työntekijöidensä suoritustasossa ja tehokkuudessa etätyöskentelyn myötä. Myös työhyvinvointi on parantunut sen myötä.

Miksi kotona työskentely voi olla haastavaa?

Virittäytyminen oikeaan mielentilaan kotona työskennellessä saattaa olla alkuun haastavaa. Onhan koti kuitenkin useimmille paikka, jossa tavallisesti rentoudutaan ja vietetään vapaa-aikaa. Luonnollisesti töiden tuominen kotiin saattaa siis alkuun tuntua haastavalta.

Saatat huomata, että keskittyminen työntekoon kotona on hankalaa ja huomiosi karkaa keittiössä odottavaan tiskivuoreen tai petaamattomaan sänkyyn. Tai ehkä sohvannurkka ja Netflix houkuttelevat jatkuvasti eikä työnteosta työpöydän ääressä tahdo tulla mitään.

Siksi kotona työskennellessä onkin tärkeää olla erikseen työskentelylle pyhitetty tila; kotitoimisto tai työskentelypiste, josta löytyy mukava työtuoli ja työpöytä. Näin aivosi yhdistävät tämän tilan työnteolle eikä ajatukset tai huomio karkaa samalla tavalla kotona odottaviin muihin asioihin.

Vinkit, joilla pysyt tehokkaana kotona työskennellessä

Erillinen työpiste tai kotitoimisto on kenties se suurin tekijä tehokkuuden varmistamiseen kotona työskennellessä. Jos kotoasi löytyy vapaa huone, muokkaa siitä itsellesi kotitoimisto. Jos vapaata huonetta ei löydy, rakenna työskentelypiste sinne mihin se mahtuu. Tärkeintä on, että sinulla löytyy erillinen työlle pyhitetty piste.

Kohtele kotona työskentelyä samalla tavalla kuin olisit toimistolla. Valmistaudu päivään samalla tavalla kuin lähtisit toimistolle ja pue päällesi työvaatteet. Näin mielesi tietää, että on aika valmistautua työpäivään. On tärkeää myös pitää hyvästä työrytmistä kiinni. Muista pitää myös taukoja päivän mittaan.

Sisusta kotitoimisto toimivaksi ja mukavaksi

Viihtyinen työympäristö on edellytys hyvälle työrytmille. Tila joka ei inspiroi, johtaa luultavasti työmotivaation ja tehokkuuden laskuun. Panosta siis kotitoimiston sisustamiseen, jotta tuloksena on viihtyisä tila jossa työnteko luistaa ja tehokkuustasot pysyvät korkealla.

Kaksi tärkeintä tekijää kotitoimistoa sisustaessa ovat tilan toimivuus sekä mukavuus. Pidä nämä tekijät siis mielessä kun valitset tilaan kalusteita. Kotitoimiston perustana toimivat tietysti työtuoli sekä työpöytä. Kun nämä ovat kunnossa, sujuu työskentely luultavasti jo hyvin. Panosta siis näihin ja harkitse rauhassa ennen kuin ostat.

Työtuoli on asia, josta monet lähtevät ensimmäisenä liikkeelle ja se onkin ehdottoman tärkeä työnteossa. Mukava ja toimiva tuoli takaa, että istut työpöydän äärellä hyvässä asennossa. Huono työtuoli johtaa huonoon työasentoon joka puolestaan voi näkyä päivän päätteeksi esimerkiksi jumittuneina hartioina tai päänsärkynä.

Varmista, että työtuolisi on säädettävä, jotta saat sen korkeuden ja selkänojan sopimaan juuri itsellesi. Lisäksi esimerkiksi niskatuki voi olla joillekin tärkeä tekijä työtuolissa. Joku toinen voi taas tarvita työtuoliin käsinojat, jotta työasento on hyvä. Paras tapa löytää sopiva työtuoli on testata se fyysisesti. Suuntaa siis kaupoille ja testaa rauhassa erilaisia työtuoleja, jotta löydät itsellesi sopivan.

Toinen tärkeä osa kotitoimistoa on tietysti työpöytä. Työpöytää valitessa kiinnitä huomiota siihen, että se on riittävän suuri ja toimii hyvin yhteen työtuolin kanssa. Pöydän tulee olla riittävän leveä ja syvä, jotta työtarvikkeesi mahtuvat sille mukavasti. Mikäli kaipaa liikettä työpäivän aikana, kannattaa harkita säädettävän pöydän ostoa. Säädettävä pöytä mahdollistaa esimerkiksi seisten työskentelyn, joka on ergonomisesti hyvä tapa työskennellä ja pysyä virkeänä työpäivän ajan.

Kun edessä on siis kotitoimiston sisustaminen, suuntaa suosiolla ostosreissulle, jotta pääset fyysisesti varmistamaan, että työtuoli ja -pöytä sopivat juuri sinulle. Jos teet ostosreissun esimerkiksi Helsinkiin, on kannattavaa viettää matkassa useampi päivä ja yöpyä hotellissa Helsingissä.

Posted on 23.12.2022 in Yleinen

Share the Story

Back to Top